);

Hoe kom je je zwangerschap en de eerste weken na de bevalling goed door?

Hoe kom je je zwangerschap en de eerste weken na de bevalling goed door?

Wie zwanger is kan gedag zeggen tegen haar hele garderobe: niets past meer en het duurt ook nog een hele tijd voordat je weer je favoriete kledingstuk kunt dragen wanneer je eenmaal bevallen bent. Ook tijdens de zwangerschap is het niet altijd eenvoudig om te bepalen wat je aan moet. Je lichaam verandert in rap tempo en het kan duur zijn om steeds weer nieuwe kleding te moeten kopen. Is de baby eenmaal geboren dan zul je je uitgeblust voelen en heb je alle energie nodig om te herstellen van je bevalling. Hoe kom je deze hele periode goed door? Wij geven je graag een aantal handige tips!

 

Bekijk de zwangerschapskleding

Wanneer je zwanger bent, verandert je lichaam voortdurend. Dat maakt het lastig om de juiste kleding te vinden. Sowieso een goede keus is de aanschaf van een zwangerschapsjas voor de winter. Een normale jas zal namelijk niet goed meer zitten, zeker niet wanneer je zwangerschap ten einde loopt. Je buik is te groot geworden om je jas te sluiten en met je jas open door het koude weer, is ook geen doen. Een zwangerschapsjas is zo gemaakt dat je buik alle ruimte krijgt. Je hoeft niet bang te zijn dat je grote gewaden moet gaan lopen aangezien een dergelijke jas heel trendy vormgegeven is. Sterker nog: je kunt kiezen voor een jas die je ook na je bevalling nog kunt dragen. Verwijder dan de extra stof en je hebt een heel mooie jas die je nog jaren kunt dragen. Word je weer zwanger? Dan zet je het extra stuk weer in je jas. Hoe ideaal is dat?

 

Hoe hou je je kind in de gaten?

Als je eenmaal bevallen bent, heb je de eerste weken nog veel energie, maar op een gegeven moment merk je dat je moe wordt. Het is dan soms moeilijk voor ouders om scherp en alert te blijven. Maak het jezelf in dat geval gemakkelijk door een babyfoon te kopen. Met deze babyfoon kun je je kind in de gaten houden zonder dat je deze direct ziet. Huilt jullie kind, dan slaat de babyfoon gelijk aan. Zo hoef jij niet voortdurend op scherp te staan. Sterker nog, wil je je kind even troosten, dan kun je dat doen via de spraakfunctie die op de meeste babyfoons zit. Wil je niet alleen geluid, dan kun je ook voor een apparaat met camera kiezen.

 

Blijf in beweging

De eerste weken na de bevalling zijn voor ouders vaak de mooiste. Je ontvangt kraamvisite die jou als kersverse ouder in het zonnetje wil zetten en de visite zal graag je kindje bewonderen. Geniet van het cocoonen.

Daarna wordt het ook langzamerhand weer tijd om onder de mensen te komen en eropuit te gaan. Koop dan een fijne kinderwagen zodat jullie samen op avontuur kunnen gaan. Zodra je kind wat ouder is, kun je overwegen een buggy te kopen, heb je al eens aan de buggy’s van Joolz Aer gedacht? Deze buggy’s zijn makkelijk in te klappen en op te bergen.

Bewegen is goed voor je en de buitenlucht is goed voor jullie allebei, dus zorg dat je naar buiten kunt met je kind! Ben je gek van boswandelingen dan is een draagdoek of draagzak ook een heel goed alternatief om je baby dichtbij je te dragen.

 

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige mensen

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige…

Ben je hoogsensitief oftewel hooggevoelig en ben je snel overprikkeld als het gaat om harde geluiden, dan kunnen Loop oordopjes wel eens een…

Tips voor een praktische en mooie kinderkamer

Tips voor een praktische en mooie…

Als moeder van jonge kinderen wil je natuurlijk dat de kinderkamer een fijne en veilige plek is waar je kinderen kunnen spelen, slapen en…

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hey lieve moeder! We weten allemaal hoe druk ons schema kan zijn en hoe weinig tijd we hebben voor onszelf. Maar heb je ooit nagedacht over…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.