);

Judith heeft vakantiestress

Judith heeft vakantiestress

Nog heeeeeel even en dan…dan breekt voor ons de zomervakantie weer aan! Iets waar ik al tijden reikhalzend naar uitkijk. Ken je dat, dat zodra er nog slechts enkele weken resten, het aftellen begint? Met dat aftellen wordt mijn gammele gestel dan ook met de week nóg brakker. Het ruikt de vrije tijd en de rust dan gewoon. Wanneer de weken zijn veranderd in dagen, slaat de vermoeidheid met de dag steeds harder toe. De laatste loodjes wegen het zwaarst, dat geldt ook in dit specifieke geval. Toch zijn die laatste dagen op het werk tegelijk ook de meest relaxte, langzaam aan gaat die vakantiemodus aan en maak je je niet meer zo gauw druk om iets. Of…?

 

Maar eerst nog even dit…

Voordat het zo ver is, hebben we eerst nog een hoop onvoorziene obstakels te verwerken, waardoor die vakantie ineens weer mijlenver van ons verwijderd lijkt. Qua gevoel dan, want niet alleen mijn lichaam gooit nog even de kont in de krib. Eerst moet mijn middelste dochter nog even een venijnige oorpijn doorstaan. Dus de week voordat de vakantie start, moeten we ons nog in allerlei bochten wringen om de zorg en opvang rondom haar rond te breien. Net wanneer wij denken dat we met de laatste puntjes op de welbekende ‘i’ te maken hebben, aangaande de verbouwing van onze zolder, blijkt dit eventjes tegen te vallen. Wat inhoudt dat er nog een paar rottige klusjes geklaard moeten worden vlak voordat wij onze koffers kunnen inpakken.

 

Dat was nog niet alles hoor…

Het putje van de douche wil niet achter blijven en raakt nog even verstopt. De droger geeft er nog de brui aan, de band van mijn fiets gaat nog lekker lek en een paar deuren verderop vindt er een poging tot inbraak plaats. Lekker geruststellend allemaal. Oh en had ik al verteld over de kuren van auto? Laat ook maar….

Alles komt zo vlak voor de vakantie natuurlijk tegelijk! Het hele jaar is de droger in de gelegenheid om lekker naar zijn grootje te gaan, kan die inbreker proberen zijn slag te slaan, kan de auto in staking gaan en het hele jaar kan dat doucheputje vollopen en kan mijn band zich ontdoen van alle lucht. Maar nee, we kiezen net die ene week uit voordat onze welverdiende zomervakantie begint!

 

Ik begrijp het ook wel

En geef ze eens ongelijk! Ook al die ongeleide projectielen hebben heel het jaar vlekkeloos hun diensten verleend en zijn aan vakantie toe. Begrijpelijk! Echter denk ik dat we voor volgend jaar niet meer gelijktijdig vakantieplannen moeten smeden. Communicatie is de sleutel tot goede relaties en ik kan niet anders dan concluderen dat we daar dit jaar faliekant in hebben gefaald. Op de een of andere manier is er ruis in de communicatie getreden, wat tot gevolg had dat we onze vakanties niet efficiënt op elkaar af hebben gestemd.

Bovenstaande is natuurlijk complete onzin. Feit is wel dat vaak vlak voor de vakantie je nog een of andere rampenplan uit je mouw moet schudden vanwege allerlei onvoorziene omstandigheden die zich dan ineens ontpoppen. Hoe dan ook, ik ga verder met aftellen. Volgende week start onze vakantie, al vergaat de hele wereld!

 

De afbeelding is van Pathdoc by Shutterstock

 

Meer blogs van Judith:

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit nog voorbij?

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit…

“Ik zie je tietuuuh mama!”, schatert mijn middelste dochter vanuit bad, als ik de douchecabine uitstap. “Eh..borsten, bedoel je?”, probeer…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.