);

Een tuin inrichten voor kinderen doe je met deze tips

Een tuin inrichten voor kinderen doe je met deze tips

Als ouder wil je dat je kinderen zich veilig voelen in de tuin, maar ook dat ze er plezier kunnen hebben en zich kunnen uitleven. Het inrichten van een kindvriendelijke tuin kan een uitdaging zijn, maar met deze tips maak je er een gezellige, veilige en speelse plek van waar zowel jij als je kinderen van kunnen genieten.

 

  1. Creëer speelruimte

Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen en te ontdekken. Maak daarom een speciale speelruimte in de tuin waar ze veilig kunnen ravotten. Denk bijvoorbeeld aan een zandbak, een schommel of een speelhuisje. Wil je de speelruimte afschermen? Overweeg dan bijvoorbeeld een glasschuifwand. Hierdoor blijft het zicht op de kinderen behouden terwijl ze toch veilig kunnen spelen. Onze favoriet: shop bij ForaVida voor alle benodigdheden in je tuin!

 

  1. Maak gebruik van natuurlijke elementen

Kinderen houden van de natuur en zijn nieuwsgierig naar alles wat er groeit en bloeit. Maak daarom gebruik van natuurlijke elementen in de tuin, zoals bomen, struiken en bloemen. Ook water is fascinerend voor kinderen, dus een vijver of fontein kan voor veel speelplezier zorgen. Zorg wel altijd voor voldoende toezicht bij het water.

 

  1. Kies voor kindvriendelijke materialen

Veiligheid is belangrijk in een kindvriendelijke tuin. Kies daarom voor materialen die kindvriendelijk zijn, zoals rubberen tegels of houtsnippers onder de speeltoestellen. Vermijd scherpe randen en hoeken en zorg dat er geen gevaarlijke uitstekende voorwerpen in de tuin liggen.

 

  1. Maak het gezellig

Een tuin moet niet alleen functioneel zijn, maar ook gezellig en sfeervol. Creëer daarom gezellige hoekjes waar je samen met je kinderen kunt zitten en ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie loungeset, een hangmat of een vuurkorf. Ook een eethoek waar je samen kunt genieten van een lekkere maaltijd hoort thuis in een gezellige kindvriendelijke tuin.

 

  1. Laat je kinderen meedenken

Tot slot is het belangrijk om je kinderen te betrekken bij het inrichten van de tuin. Vraag ze wat zij graag willen en laat ze meehelpen bij het planten en inrichten van de tuin. Zo voelen ze zich betrokken en zullen ze nog meer plezier beleven aan de tuin.

Met deze tips maak je van jouw tuin een plek waar jouw kinderen veilig kunnen spelen en zich kunnen uitleven. Door gebruik te maken van natuurlijke elementen, kindvriendelijke materialen en gezellige hoekjes wordt het een plek waar iedereen goed kan vertoeven in de tuin.

 

 

Tips voor een praktische en mooie kinderkamer

Tips voor een praktische en mooie…

Als moeder van jonge kinderen wil je natuurlijk dat de kinderkamer een fijne en veilige plek is waar je kinderen kunnen spelen, slapen en…

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hey lieve moeder! We weten allemaal hoe druk ons schema kan zijn en hoe weinig tijd we hebben voor onszelf. Maar heb je ooit nagedacht over…

De zonnebril: waarom het een must have is

De zonnebril: waarom het een must…

Sommige mensen zetten bij de eerste zonnestralen direct een zonnebril op, terwijl anderen zelfs op de meest zonnige dagen nog geen zonnebril…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.