);

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Je herkent het volgende vast ook wel. Er is niets op tv, je zapt met je partner op de bank, komt voorbij TLC en ja hoor. We blijven hangen. Four Weddings, I Found the Gown en natuurlijk Say Yes to the dress (Randy Fenoli, wie kent hem niet?) Eerlijk? Ik moet zeggen dat ik er ook wel graag naar mag kijken. Ten eerste: hoe duurder de jurk, des te groter mijn verbazing. Ten tweede: de alleszeggende blikken van moeders (én vooral schoonmoeders) die op hun eigen wijze heel tactisch laten doorschemeren het niet helemaal eens te zijn met de keuze van de ‘bride to be’. Schreeuwen, huilen, weglopen: ok het is Amerikaans en kunstig in beeld gebracht, maar het vermaak is er zeker. Uiteraard: altijd eind goed al goed. Is it a yes? Yes! Huilende vrouwen (en mannen), creditcard paraat, nog even enorm schrikken van het abominabele bedrag (zoomt in), einde aflevering en op naar de volgende.

 

Bruidegom

Maar! Hoe zit het nu met de bruidegom. Een man weet niet (althans de meeste niet) op zijn tiende dat hij een blauw pak van Corneliani wil, met uiteraard een bijpassende suede schoen (met dubbele gesp) van Alexander Alesi. Als je zoekt op: ‘tips bij kopen trouwpak heren’ krijg je goed bedoelde adviezen als: ga minimaal twee tot negen maanden van tevoren naar de bruidszaak. Of: probeer je gewicht in de gaten te houden. Of: match je schoenen met je riem, net als de accessoires. Goedbedoelde suggesties, maar ik schiet er niet veel mee op. Vandaar maar even enkele van mijn ‘raadgevingen’ voor alle toekomstige bruidegommen!

• Het hoeft echt niet allemaal zo strak en zo netjes en ‘matchend’ te zijn. Ik zeg: wees creatief, ben jezelf, vloeken mag best. Het is immers jouw feestje.

• Kleurige sokken! Na de bruiloft: was ze, lijst ze in en hang ze op.

• Denk vooral aan de locatie en het tijdstip. Sta je op zand, dan zijn je suede schoenen niet blij. Maar dat geldt ook voor je pak. Driedelig: mooi! Maar is het 30+ dan ben je zelf niet blij.

• Deze tip is vooral voor mijzelf: ga uit van je eerste keus. Ga niet zeven verschillende pakken passen als je hoofd toch al zegt dat het die eerste wordt. Niet moeilijk doen.

• Dan nog even een bonus tip: heb je een zoontje? Zorg dat hij nagenoeg het evenbeeld van je is, zorg voor een topplaat tijdens de bruiloft van jullie. Goud waard.

 

Eenvoud: een korte trouwjurk, of toch een lange?

En hoe belangrijk het pak van de bruidegom ook mag zijn, ook ik weet dat de trouwjurk van de bruid extra lading met zich mee brengt. Meer gevoel, meer emotie, meer passie…ik deel dat wel. En gelukkig, als ik naar mijn aanstaande kijk, weet ik wat haar smaak is. En die vind ik erg mooi. De keuze voor de bruid is echter zo veel groter voor mijn gevoel, zo veel meer divers. Een korte trouwjurk, een lange…een heel lange. Met mouw, zonder mouw, een sleep van een paar meter. Als het gaat om mijn aanstaande, zal het vooral gaan om ‘eenvoud’. Geen tierelantijntjes, geen glimmers, geen toeters en bellen. Maar wel een waarin ze gaat ‘shinen’. Dat weet ik zeker.

 

Organiseren van een bruiloft

En ergens kan je wel stellen dat het kiezen van de juiste jurk, waarschijnlijk de keuze zal zijn die de meeste tijd in beslag zal nemen. Ook wij kijken naar die ‘digitale planners’ die je wekelijks een seintje geven van: denk aan dit, denk aan dat. De jurk? Dan gaat er een jaar van tevoren al een alarmbel af! Het pak van de bruidegom? Ach, dat kan ook wel een paar weken van tevoren zie ik op de planning. En ergens snap ik dat niet helemaal…ik vind het namelijk net zo leuk. En ik laat het ook vooral zien aan mijn partner…het plaatje moet immers kloppend zijn. 

Onze bruiloft? De locatie hebben we, ook de datum staat vast…organisatorisch hebben we het aardig onder controle. Op naar die mooie trouwjurk én trouwpak!

 

De afbeelding is van KirylV by Shutterstock

Meer blogs van Stefan:

Huilen in het vliegtuig

Huilen in het vliegtuig

Je zit in een vliegtuig voor een avondvlucht van ongeveer twee uur. Het laatste half uur wordt vervelend, want er is een stel luidruchtig…

Unicorn Princess voor de Nintendo Switch: magisch

Unicorn Princess voor de Nintendo…

Een glimlach op het gezicht van je kind is meer waard dan wat dan ook. Niets nieuws onder de zon voor een ouder. Je kunt je voorstellen dat…

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Je herkent het volgende vast ook wel. Er is niets op tv, je zapt met je partner op de bank, komt voorbij TLC en ja hoor. We blijven hangen.…

Ik ben Stefan, 39 jaar en vader van twee kinderen: Finn (2011) en Lova (2015). Samen met de moeder van mijn kinderen Janine woon ik in Zwolle. Als communicatie medewerker bij een groot landelijk installatiebedrijf ben ik dagelijks vooral bezig met het maken van content in de breedste zin van het woord. Schrijven zit in mijn bloed. Op deze plek hoop ik mijn creativiteit te kunnen delen, vanuit het perspectief van een vader. Muziek, fotografie, series…standaard dingen die iedereen wel leuk vindt, maar af en toe schrijf ik erover op deze plek.

Maar op website4mama.nl wil ik jullie dus vooral meenemen in hoe ik als vader dingen beleef en meemaak, ten opzichte van een moeder. Laat vooral weten of je het eens bent, of juist niet…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.