);

Elke dag voldoende groente en fruit met deze tips

Elke dag voldoende groente en fruit met deze tips

Eet jij iedere dag twee stuks fruit en 250 gram groente? Dat is namelijk de dagelijks aanbevolen hoeveelheid van het Nederlandse voedingscentrum. Het blijkt dat lang niet iedereen hieraan voldoet. Daar zijn verschillende redenen voor. Sommige mensen vinden groente en fruit gewoon niet zo lekker. Anderen hebben niet de tijd om iedere dag zelf een gezonde maaltijd te koken. Kant-en-klaar maaltijden en eten afhalen zijn dan makkelijkere opties. Maar in dergelijke gerechten zit vrijwel nooit voldoende vitamine C en vezels door een gebrek aan groente. Een mooie oplossing is om de consumptie van groente anders over de dag te verdelen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om aan de adviezen te voldoen, zowel voor jou als voor je kinderen.

Eet op meerdere momenten op de dag groente

Wanneer je de juiste motivatie hebt, is het eten van twee stuks fruit over het algemeen goed te doen. Zolang je er maar iedere dag aan denkt. Een tip is om je fruit gelijk in de ochtend te eten door een smoothie te maken. Neem daarvoor per glas een handje blauwe bessen, 4 aardbeien en een stukje mango en meng het met melk en yoghurt in een blender. Wil je extra zoet, voeg er dan een paar druppels vloeibare stevia aan toe. En neem altijd een appeltje mee als je de deur uit gaat. Krijg je dan trek, dan heb je altijd een gezond alternatief bij de hand.

250 gram groente is een behoorlijke hoeveelheid wanneer je het in één keer op je bord hebt liggen. Door het te spreiden maak je het jezelf al een stuk makkelijker. Daar zijn verschillende opties voor die we hieronder stuk voor stuk met je doornemen.

Elke dag een portie verse sap

Drinken is makkelijker dan eten. Voor groente en fruit telt dat dubbel. Want door het als sap te kopen hoef je niet meer te schillen, te pellen en te snijden. Let er wel op dat je kiest voor sappen die hoofdzakelijk uit groentes bestaan. In fruit zit namelijk te veel suiker. De meest geschikte sappen worden ook gebruikt voor de beste detox kuur. Hierbij drink je een paar dagen niks anders dan sap om je lichaam een boost in gezondheid te geven.

Eet groente bij het ontbijt of de lunch

In Nederland ontbijten en lunchen de meeste mensen met brood. Dat is een mooie kans om direct wat extra groente naar binnen te werken. Leg bijvoorbeeld plakjes komkommer, schijfjes tomaat of radijsjes op je boterham. De meeste groente laten zich bovendien uitstekend combineren met hummus, kaas of vleeswaren. Veel kinderen vinden dergelijke combinaties ook erg lekker.

Een portie snackgroente voor extra vitamine C

Snackgroentes zijn inmiddels helemaal in. Je koopt ze in de supermarkt of je maakt gewoon zelf een schaaltje. Onder kinderen zijn ze ook populair in de lunchbox. Dus als jouw kinderen moeite hebben met het eten van voldoende groente en fruit is dit je kans. Je eet het gewoon onder het werk of op school of geniet van je knapperige groentes terwijl je een film of serie kijkt.

Eet jij voldoende groente en fruit?

 

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige mensen

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige…

Ben je hoogsensitief oftewel hooggevoelig en ben je snel overprikkeld als het gaat om harde geluiden, dan kunnen Loop oordopjes wel eens een…

Tips voor een praktische en mooie kinderkamer

Tips voor een praktische en mooie…

Als moeder van jonge kinderen wil je natuurlijk dat de kinderkamer een fijne en veilige plek is waar je kinderen kunnen spelen, slapen en…

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hey lieve moeder! We weten allemaal hoe druk ons schema kan zijn en hoe weinig tijd we hebben voor onszelf. Maar heb je ooit nagedacht over…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.