);

Tips voor een kindvriendelijke en veilige tuin

Tips voor een kindvriendelijke en veilige tuin

Voor kinderen is het heerlijk om lekker buiten te kunnen spelen in de tuin. Echter is het wel van belang dat ze hier veilig kunnen spelen. Om je tuin zo veilig mogelijk te houden voor je kinderen hebben wij daarom een paar tips voor je op een rijtje gezet. 

 

Denk aan een goede tuinafscheiding 

Vooral wanneer je tuin de mogelijkheid biedt om om het huis heen te kunnen naar de straat is goede erfafscheiding van belang. Tuinschermen bieden een goede en stevige omheining en bieden samen met een schuttingdeur een goede en veilige afsluiting van de tuin. Ook een dubbelstaafs hekwerk biedt deze bescherming en is de combineren met een metalen tuinhek voor een veilige afsluiting.

 

Maak gebruik van genoeg (kunst)gras

Een gazon is ideaal voor kinderen aangezien het multifunctioneel is en het biedt een veilige en fijne ondergrond om op te spelen. Vooral het aanleggen van een klein gazon blijkt soms nog wat lastig dus je zou ook kunnen denken aan kunstgras. Dit scheelt ook een stuk in het onderhoud, vooral bij intensief gebruik op een klein oppervlak. 

 

Zachte ondergrond

Wanneer je een speeltoestel in je tuin hebt staan is een zachte ondergrond van belang. Zo zou je een valdempende ondergrond kunnen plaatsen onder het speeltoestel, maar zand of gras biedt ook al een goede zachte ondergrond. 

 

Let op giftige planten 

Zorg ervoor dat je geen giftige planten in je tuin hebt staan. Vooral planten met rode besjes en bloemetjes kunnen een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op kinderen, en zijn vaak giftig. Ook onkruid en andere middelen zoals kunstmest zijn meestal giftig. Gebruik deze middelen dan ook niet wanneer je kinderen in de tuin willen spelen. 

Zorg er in ieder geval voor dat je een gifwijzer in huis hebt. Deze zijn te koop bij de apotheek. Hierop staat precies wat je moet doen als je kind een giftige stof heeft ingenomen, aangeraakt of ingeademd.

» Lees ook: giftige planten

 

Stel een vijver veilig 

Het spreekt voor zich dat een open vijver een gevaar kan vormen voor spelende kinderen in de tuin. Zelf een klein laagje water kan al voor verdrinkingsgevaar zorgen. De veiligste oplossing is om de vijver weg te halen maar mocht je dit liever niet willen kan je ook kiezen voor een veilige omheining om de vijver of een op maat gemaakte deksel. Zorg ervoor dat de omheining in ieder geval anderhalve meter hoog is en stevig genoeg is.

 

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige mensen

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige…

Ben je hoogsensitief oftewel hooggevoelig en ben je snel overprikkeld als het gaat om harde geluiden, dan kunnen Loop oordopjes wel eens een…

Tips voor een praktische en mooie kinderkamer

Tips voor een praktische en mooie…

Als moeder van jonge kinderen wil je natuurlijk dat de kinderkamer een fijne en veilige plek is waar je kinderen kunnen spelen, slapen en…

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hey lieve moeder! We weten allemaal hoe druk ons schema kan zijn en hoe weinig tijd we hebben voor onszelf. Maar heb je ooit nagedacht over…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.