);

Tips om met het gezin te reizen binnen Nederland

Tips om met het gezin te reizen binnen Nederland

Op vakantie gaan hoeft echt niet opeens op te houden als je kinderen hebt, maar het kan wel handig zijn om het wat dichter bij huis te zoeken. Om gewoon lekker in eigen land te blijven. In dat geval kun je namelijk altijd snel weg als het even niet gaat en hoeven je kinderen ook niet te veel aan een nieuwe omgeving en taal te wennen. Wij hebben een paar tips verzameld die het reizen met je kinderen binnen Nederland nog gemakkelijker maken.

 

  1. Zoek de juiste accommodatie

Een reis met kinderen valt of staat bij de accommodatie. Als niet iedereen in het gezin genoeg ruimte heeft, is er alleen maar meer kans op spanningen. Het liefste huur je dus een plek met meerdere kamers, waar iedereen zich even kan terugtrekken. In Nederland is dat gelukkig heel gemakkelijk te vinden, zoals je bijvoorbeeld op deze website kunt zien. Hier pas je heel gemakkelijk je zoekcriteria aan, zodat je alleen de huuropties tegenkomt die precies passen bij wat jij zoekt.

 

  1. Denk goed na over de reis

Drie uur met schreeuwende kinderen in de auto zitten is natuurlijk voor niemand leuk en daarom is het verstandig om van tevoren goed na te denken over je reis. Zorg dat je een route kiest waar onderweg voldoende mogelijkheden zijn om even te stoppen en uit de auto te gaan. Dit is vaak genoeg om iedereen weer even te kalmeren. Ook kan het helpen om de reis in tweeën te knippen en bijvoorbeeld halverwege te stoppen bij een speeltuin of andere activiteit. Na de activiteit zijn de kinderen weer even gekalmeerd, waardoor de rest van de reis gemakkelijker zal verlopen. Ga ook nooit weg in de spits, want dan is de kans veel te groot dat je lang in de file zal staan.

 

  1. Plan niet te strak

Het heeft totaal geen zin om bijvoorbeeld om 9 uur ’s ochtends ergens weg te rijden, er van uit te gaan dat je om 12 uur bij je accommodatie bent en vervolgens om 1 uur al de eerste activiteit in te plannen. De kans is namelijk aanzienlijk aanwezig dat je pas om half 10 thuis weg kunt rijden, dat er onderweg van alles gebeurt waardoor je nog eens 20 minuten vertraging oploopt, waardoor je echt nooit om 1 uur op je eindbestemming zal zijn. Het liefste werk je dus zonder planning, of in ieder geval een hele losse planning. Zo zorg je ervoor dat je zo min mogelijk stress van het hele proces krijgt, waardoor je reis ook voor jou zo prettig mogelijk is. Hiervoor moet je wel leren om dingen los te laten en er vrede mee hebben dat je er misschien niet aan toe gaat komen om alles wat je in gedachten had ook echt te doen.

 

  1. Zorg voor voldoende afleiding

Een ander voordeel dat gepaard gaat met reizen binnen Nederland is dat je met de auto ook heel veel spullen mee kunt nemen. Neem liever te veel mee dan te weinig, dus pak ook zo veel mogelijk speelgoed in. Als er dan een moment komt waarop je echt helemaal met je handen in het haar zit, kun je je kind altijd nog zijn of haar favoriete speelgoed geven en de situatie even sussen. Ook heeft de plek waar je naartoe gaat niet altijd alle spullen die je nodig hebt. Zo heeft bijvoorbeeld niet ieder restaurant een voorraad kleurpotloden en kleurplaten om de tijd te doden als je wacht op het eten en dan is het wel zo handig als je even naar de auto kunt lopen om het zelf te pakken.

 

  1. Neem altijd genoeg eten mee

Nogmaals, je weet maar nooit waar je onderweg terecht komt en dan is het fijn als je wat fruit en bijvoorbeeld mueslirepen in je tas hebt zitten. Niet alleen kinderen zijn onuitstaanbaar als ze honger hebben, ook volwassenen kunnen er wat van. Geef iedereen op tijd iets te snacken, dat is een gouden tip om iedereen tijdens de hele reis gelukkig te houden. Neem voor je kinderen iets mee dat ze thuis niet altijd krijgen, dan wordt het speciale gevoel van een vakantie voor hun extra versterkt. Dat hoeft trouwens niet alleen op de kinderen van toepassing te zijn, je mag ook jezelf tijdens zo’n vakantie wel wat extra verwennen.

 

  1. Geef ze een extra activiteit

Zeker als je meerdere kinderen hebt kan het een opgave zijn om een activiteit te vinden die ze allebei even leuk vinden. Zo kan je zoon van zes zich urenlang vermaken in het bos, maar is je dochter van vier al na 5 minuten helemaal overprikkeld. Dingen als een camera, reisdagboek of schetsboek kunnen ervoor zorgen dat iedere activiteit een soort extra lading krijgt. Zodra de hoofdactiviteit ze niet meer kan bekoren, hebben ze altijd nog de extra activiteit om zich mee te vermaken. Je zal vanzelf zien dat zo’n bos dan ook opeens interessant wordt voor je dochter.

Veel plezier met je reis door Nederland!

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige mensen

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige…

Ben je hoogsensitief oftewel hooggevoelig en ben je snel overprikkeld als het gaat om harde geluiden, dan kunnen Loop oordopjes wel eens een…

Tips voor een praktische en mooie kinderkamer

Tips voor een praktische en mooie…

Als moeder van jonge kinderen wil je natuurlijk dat de kinderkamer een fijne en veilige plek is waar je kinderen kunnen spelen, slapen en…

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hoe blijven je voeten mooi en gezond?

Hey lieve moeder! We weten allemaal hoe druk ons schema kan zijn en hoe weinig tijd we hebben voor onszelf. Maar heb je ooit nagedacht over…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.