);

Tijd voor een kinderfeestje!

Tijd voor een kinderfeestje!

Mijn oudste spruit is bijna jarig. Zeven kaarsjes mag ze dan uitblazen en als je zeven wordt, hoort daar ook een kinderfeestje bij! Dus we waren al eventjes aan het bedenken wat we dan gingen doen. Uiteraard lag deze belangrijke beslissing bij het feestvarken zelf. Vanaf het begin wilde ze al naar een trampolinepark! Dus die stond al bovenaan aan het lijstje.

 

Wie nodig je uit op je kinderfeestje?

Om dat te regelen en organiseren, was het zaak dat ze ging bedenken welke kinderen ze uit wilde nodigen voor haar kinderfeestje. Een lastige vraag voor haar. Ze ging erover nadenken. Twee weken later was ze er nog steeds niet helemaal uit. Er waren twee vriendjes die ze er zéker bij wilde hebben. Over de rest was ze er nog niet over uit. Ze wilde weten hoeveel kinderen ze dan uit mocht nodigen. Tja eh….vier of vijf kinderen? Ze zou er nog even verder over nadenken.

» Lees ook: niet uitgenodigd worden voor een kinderfeestje

De tijd begon inmiddels wel te dringen, want haar verjaardag kwam al rap dichterbij! Afgelopen zondag was mijn lief zich eens aan het verdiepen in een trampolinepark. Hij had een leuke in de buurt gevonden, daar konden we wel een leuk arrangement boeken. Maar ja, dan moesten we wel weten voor hoeveel kinderen. Ik zag aan het toetje van mijn meisje dat ze het lastig vond. Beteuterd keek ze ons toen aan en zei zachtjes dat ze het eigenlijk ook wel leuk vond om alleen deze twee vriendjes uit te nodigen. Dat leek haar eigenlijk wel gezellig. Dat ze dan niet zoveel cadeautjes zou krijgen, dat vond ze dan niet zo belangrijk.

 

Meer is niet altijd beter

Wat wijs en wat aandoenlijk! Ik moest even een brok wegslikken en zei haar dat het haar feestje is en dat ze het zelf mocht bepalen. Opgelucht keek ze nu op en was nu vastberaden. Dan wilde ze het bij deze twee vriendjes laten. Ze wreef in haar handjes en vertelde dat ze er zo’n zin in had! Ons moppie leek zich wel verplicht te voelen om meer kinderen uit te nodigen voor haar feestje. Meer is niet altijd beter. Dat heeft ze al heel snel in de smiezen! En cadeautjes zijn ook niet altijd alles, maar slechts een leuke bijkomstigheid. Hoewel dat op haar leeftijd vaak juist niet opgaat! Heel begrijpelijk ook. Toen ik haar leeftijd had, zag ik altijd eerste de cadeautjes binnenkomen en daarna pas de visite!

 

Je bent het mooist als jezelf

Haar eigengereidheid kan me vaak zo raken. Het ontroerde me hoe onzeker ze werd van haar eigen wens. Onze oudste is geen typisch meisje-meisje en draagt geen zoetsappige jurkjes maar stoere broeken en dino truien. Ze weet dat ze hierin verschilt van het gemiddelde meisje van haar leeftijd. Dat vind ik nou juist zo geweldig aan haar! Ze is op haar mooist als haar zelf en dat geldt ook in deze situatie. Doen waar jij je prettig bij voelt is zelden fout. Hooguit in de ogen van een ander en dat is nou juist wat vaak zo onzeker maakt.

Volgende week viert zij haar feestje met de vriendjes die zij er graag bij wil hebben. Gefeliciteerd eigenwijze, lieve donder!

» Lees ook: leuke kinderfeestjes voor jongens en leuke kinderfeestjes voor meiden

 

Meer blogs van Judith:

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit nog voorbij?

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit…

“Ik zie je tietuuuh mama!”, schatert mijn middelste dochter vanuit bad, als ik de douchecabine uitstap. “Eh..borsten, bedoel je?”, probeer…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.