);

Naar het strand met je kinderen - checklist

Naar het strand met je kinderen - checklist

Er zijn mooie dagen en een lange zomervakantie op komst. Yes! De lang verwachte vakantie komt er aan en is in sommige delen van het land zelfs al begonnen. Een vrije dag betekent vast een dagje naar het water. Een strandje bij een plas, aan zee of misschien wel een buitenbad in de buurt. Niets zo fijn als heerlijk met je kleintje(s) te spelen en te badderen in het water en mooie zandtaarten bakken of zandkastelen te bouwen. Nog even een gracht graven, een emmertje water erbij en voilà! Je middag kan niet meer stuk! En het mooiste van alles; ‘s avonds valt iedereen als een blok in slaap! 

Zo’n (mid)dagje weg, heeft soms meer weg van een mini vakantie met alle organisatie wat er bij komt kijken dan een paar uurtjes ontspannen vertoeven op het strand... Daar waar je vroeger toen je nog kinderloos was, een handdoek in je tas kon gooien, ben je met kinderen soms uren bezig met spullen bij elkaar te graaien. Zo zonde van je tijd. Dat kun je vast beter besteden. Daarom een paar tips van deze moeder. 

 

Ik ga naar het strand en neem mee:

  • Zonnebrand factor 50 -denk aan tere kinderhuidjes!- én schaduw. Geen schaduw aan het water? Geen nood. Dan kan je meegenomen parasol of een (schaduw)doek soelaas bieden. Met een paar wasknijpers en/of touw, tover je een hydrofiele luier zo om in een schaduwplekje. Een laken werkt natuurlijk ook uitstekend en een petje op je hoofd ook. 
  • Zorg voor een kleedje om op te zitten. Handig als herkenningspunten voor de kinderen, fijn voor jou om niet met je billen in het zand te zitten. 
  • Strandspeelgoed zoals een schepje en een emmertje. Je hebt setjes in miniatuurvariant voor nog geen euro, maar natuurlijk ook grote emmers met harkjes ed waar je met groot gemak de ramen mee zou kunnen lappen (de emmerinhoud dan hè, niet het harkje!)
  • Vergeet niet de innerlijke mens! Zorg voor wat te eten en te drinken, ook al ga je maar een uurtje. De frisse lucht en het actief bezig zijn, zorgt altijd voor extra trek. Een zakje krentenbollen gooi je zo in je tas erbij. Neem voldoende water mee en niet alleen zoete dranken. Vergeet ook niet om wat cash geld voor noodgevallen (lees: lekkere trek!) bij je te hebben. Bij kleine strandtentjes kun je meestal niet pinnen (hier ten minste niet). 
  • Ga vooral niet de deur uit zonder luiers, afvalzakjes en billendoekjes. Al zindelijk? Ah, das fijn! Ik heb er nog 1 met poepluiers... Brrr. Met zindelijke mensjes is het handig om natte doekjes mee te nemen, want er moet geheid een toet of vieze handen schoongemaakt worden. Ook die van jezelf trouwens. 
  • Handdoeken en ondergoed. Zul je zien dat de kinders de zwemkleding al aan hebben. Dan is het erg makkelijk om zonder kleding en ondergoed op pad te gaan. Lekker zo’n kletsnat, zanderig kind in de auto wat lekker schuurt. Ook op de fiets ben ik geen voorstander van natte kindjes, al was het alleen maar om het ‘ik heb het echt zooooooo koud mama’ gezeur te voorkomen.
  • Trek je kind waterschoenen aan. Die hoeven niet uit wanneer ze in het water zijn. Zo kan je kind ongestoord rennen en spelen zonder dat ze hun voetzolen of tenen bezeren. 
  • Zwembandjes of nog beter, een zwemring voor om de nek. Deze bijvoorbeeld. Ik ben er groot fan van en die wij hebben, kun je tot 25 kilo gebruiken. Het is natuurlijk géén reddingsmiddel en je moet altijd alert blijven, óók met zwembandjes overigens. 
  • Een SOS naambandje voor je kind(eren). Ik ben ooit K2 (kind2) kwijt geweest. Dat lees je hier: ik ben mijn kind kwijt In 5 minuten ben ik een stuk grijzer geworden. Ik krijg er nóg kippenvel van als ik er aan denk. Ben je het naambandje kwijt? Schrijf op een stukje leukoplast de naam van je kind en je telefoonnummer en plak het op de schouder. Dat trekt je kind er niet gemakkelijk van af.  
  • En tot slot neem ik in elk geval mee, een mini opblaasbadje. Wat? Een opblaasbadje terwijl je naar het strand gaat? Is dat niet een beetje overdreven? Goede vraag! Als je nog jonge kinderen hebt die je niet alleen in het water kunt laten, is het heerlijk om zo’n goedkoop klein badje bij je te hebben. Je blaast het zo op en kun je makkelijk vullen met een paar emmers water. Niet het familiebad meesjouwen op je fiets, ik heb het over kleine zwembadjes. Net zo veel plezier voor de kleintjes en pal naast je kleedje onder moeders toeziend oog.

Boekje erbij, toastje, lekker drankje uit de koeltas. Mmmmm, fijn zeg! Laat de zomer maar beginnen! 

» Lees ook: zomer musthaves voor kinderen of lees ook deze tips voor een dagje strand met kinderen.

 

De afbeelding van het meisje op het strand is van NadyaEugene by Shutterstock

Meer blogs van Melek:
 

Hoe overleef je een kinderfeestje?

Hoe overleef je een kinderfeestje?

Hoe meer kinderen je hebt, hoe meer verjaardagen je te vieren hebt. Het is geen hogere wiskunde, deze som snappen we allemaal. Elk kind is…

Autovakantie toen en nu

Autovakantie toen en nu

A, B, C, ik doe niet meer mee! Neeheeee, ik wil niet onder 20, ik wil met honderdtallen raden! Dan doe ik niet mee, het was mijn spel, ik…

Cadeaustress bij verjaardagen

Cadeaustress bij verjaardagen

Het nieuwe jaar is begonnen en hier in huis betekent dat met de start van het nieuwe jaar, verjaardag, na verjaardag, na verjaardag. Zoveel…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.