);

Dit zijn de verschillende soorten inboedelverzekeringen

Dit zijn de verschillende soorten inboedelverzekeringen

In de gemiddelde woning in ons land staan behoorlijk wat spullen. Zo komen we in de zithoek vaak een bank met salontafel en één of meerdere stoelen tegen. De eethoek bestaat uit een tafel met een aantal stoelen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle elektrische apparaten, zoals een televisie. De inboedel vertegenwoordigt hierdoor al snel een flinke waarde. Reden genoeg om hier zuinig mee om te gaan. Sluit daarom een inboedelverzekering af. Met deze verzekering dek je schade aan jouw inboedel door brand, storm, water of diefstal. Veel mensen denken dat deze verzekering bij iedere verzekeraar hetzelfde is, maar dat is niet het geval. Om jou hier wat meer inzicht in te geven, vertellen we je hier wat de verschillende soorten inboedelverzekeringen zijn.

 

Inboedel Uitgebreid

Hierboven haalden we al aan dat je verschillende soorten inboedelverzekeringen af kunt sluiten. Zo kan de dekking bijvoorbeeld per verzekeraar verschillen. De meeste verzekeraars bieden bovendien meer dan één inboedelverzekering aan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Interpolis. Bij deze verzekeraar kun je twee inboedelverzekeringen afsluiten. Te beginnen met Inboedel Uitgebreid. Als je voor deze verzekering kiest, verzeker je de spullen in jouw woning tegen schade door bijvoorbeeld brand, storm, water of diefstal.

De dekking van deze verzekering beperkt zich niet alleen tot de meubels. Ook elektrische apparaten zijn namelijk verzekerd. Het gaat hierbij niet alleen om de televisie, maar ook om een laptop, tablet en smartphone. Deze apparaten zijn standaard tot 35.000 euro meeverzekerd als je kiest voor Inboedel Uitgebreid van Interpolis. Sieraden en horloges vallen overigens ook binnen de dekking. Deze waardevolle spullen zijn standaard meeverzekerd tot 15.000 euro.

 

Inboedel All-Risk

Naast Inboedel Uitgebreid kun je bij Interpolis ook kiezen voor Inboedel All-Risk. Deze verzekering dekt eveneens schade aan jouw inboedel door brand, storm, water of diefstal. Ook laptops, tablets, smartphones, horloges en sieraden vallen binnen de dekking van deze inboedelverzekering. Omdat deze verzekering net wat uitgebreider is dan Inboedel Uitgebreid, wordt er ook meer gedekt. Zo valt schade door eigen schuld bijvoorbeeld ook binnen de dekking. Stoot je zelf iets om en gaat dit hierdoor kapot? Dien dan een claim in bij jouw verzekeraar. Ook schade aan geleende spullen van iemand anders valt binnen de dekking van Inboedel All-Risk.

 

Is een inboedelverzekering verplicht?

Laten we direct maar met de deur in huis vallen: je bent niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Daarom kiezen sommige mensen ervoor hun inboedel niet te verzekeren. Kies je ervoor om deze verzekering niet af te sluiten? Dan bespaar je premie. Je draagt namelijk maandelijks premie af als je een inboedelverzekering afsluit. Toch is het niet verstandig om deze verzekering huis links te laten liggen. Waarom niet? Omdat je dan zelf opdraait voor het verhelpen van de schade als gevolg van brand, storm, water of diefstal. Met een inboedelverzekering keert een verzekeraar jou geld uit.

 

Inboedelverzekering voor huurwoning

Woon je in een huurhuis? Dan hoef je zelf geen opstalverzekering af te sluiten. De opstal is immers niet jouw eigendom, waardoor de verhuurder verantwoordelijk is voor deze verzekering. Dit geldt niet voor andere verzekeringen, zoals een inboedel en aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekeringen dient iedere Nederlander namelijk individueel of per huishouden af te sluiten. Het pand is weliswaar niet jouw eigendom, maar dit geldt waarschijnlijk wel voor de inboedel. Breekt er brand uit en heb je geen inboedelverzekering afgesloten? Verwacht dan niet dat een verzekeraar jou geld uitkeert. Het heeft ook geen zin om bij de verhuurder aan te kloppen. Je bent zelf immers verantwoordelijk om je goed te verzekeren voor uiteenlopende gebeurtenissen.

 

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.