);

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

De meeste kinderen lusten volgens mij wel worteltjes. De een vindt ze rauw lekkerder en de ander gekookt en sommigen lusten beide graag. Hier in huis lust papa niet zo graag worteltjes, de oudste wil ze liever rauw, de jongste hetzelfde als papa…en ik vind ze sowieso heerlijk.

Om zelf gekookte worteltjes te kunnen eten, zonder mokkende gezichten aan tafel, moest ik dus een recept hebben die de overige drie zou plezieren. Papa houdt van kruiden en de meiden houden wel van een beetje zoet. Dit leidde tot vanilleworteltjes.

Mijn man was blij verrast en de dames eten er ook lekker van. Ik heb dus heerlijk gekookte worteltjes op tafel…zonder mokkende gezichten.

Voor de vanilleworteltjes heb je het volgende nodig:

  • een bos bospenen
  • een tak rozemarijn
  • een vanillestok (het liefst nog zacht)
  • bakboter
  • suiker

 

Schil de worteltjes. Je kunt voor een speels effect het loof er aan laten tot ongeveer 2 cm. Zet een grote koekenpan op het vuur. Laat een flinke klont boter smelten in de pan. Bak de worteltjes even kort rondom tot ze lekker boterig zijn. Voeg het takje rozemarijn toe. Snijd de vanille in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er uit met het mes. Doe alles in de pan (zaadjes en stokje). Schud een paar keer om tot de vanille een beetje verdeeld is. Zorg er voor dat de worteltjes zo plat mogelijk in de pan liggen (zonder ze te pletten). Doe er water bij, tot de wortels net onder water liggen. Laat de worteltjes bijna gaar koken op hoog vuur (af en toe de wortels even voorzichtig omdraaien). Wanneer het water voor de helft weg is, strooi je suiker over de worteltjes (ik doe meestal twee eetlepels). Je laat het water nu verder weg koken tot er een vanillesausje overblijft (de wortels moet je af en toe even rustig los schudden in de pan, zodat ze draaien en het suiker goed blijft mengen met het water). Wanneer de wortels beetgaar zijn en het water gereduceerd is tot een sausje, zijn de wortels klaar.

Voor je de wortels uit de pan haalt, haal je de tak rozemarijn er uit en het vanillestokje ook. Je kunt de wortels serveren met de stukjes rozemarijn, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Sommige kinderen vinden het namelijk maar niets wanneer die blaadjes er tussen blijven. En dan kun je eindelijk wortels eten zonder mokkende gezichten. wink

» Lees hier: meer lekkere recepten

Pompoensoep met appeltjes

Pompoensoep met appeltjes

Dat ik dol op pompoen ben is geen geheim. Naast dat het ontzettend lekker en gezond is, is het ook nog eens leuk om mee te werken. In de herfst…

De hilarische muts van Flipeez

De hilarische muts van Flipeez

Toen ik de muts van Flipeez voor het eerst zag, moest ik gelijk lachen. Wat een lekker eigenwijze muts zeg. Hij is ontzettend vrolijk en binnen…

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

De meeste kinderen lusten volgens mij wel worteltjes. De een vindt ze rauw lekkerder en de ander gekookt en sommigen lusten beide graag. Hier…

Mijn naam is Natascha en ik ben in 1981 geboren. In 2015 heb ik mijn man leren kennen en werd ik bonusmama van een lieve, vrolijke, pientere meid van 2,5 jaar. In 2016 ben ik mama geworden van een actieve, leergierige meid. Het is heerlijk om mama te zijn, maar even mezelf zijn is ook wel fijn. Wanneer ik (eindelijk) wat tijd voor mezelf heb, kook ik graag en naai ik kleding of dingen om mee te spelen. En als we verwend worden met een paar avonduurtjes voor onszelf, zijn we druk aan het lego bouwen met z’n tweetjes. Verder heb ik altijd in het onderwijs gewerkt en ik hoop binnenkort weer voor de klas te kunnen staan.

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.