);

Kerstdiner stress op school!

Kerstdiner stress op school!

Misschien is dit nog een ver van je bed show, maar voor de ouders met kinderen op de basisschool, waarschijnlijk een herkenbaar verhaal. Het kerstdiner op school. Bij ons is het kerstdiner standaard de woensdag voor de kerstvakantie. De rode loper wordt uitgelegd, de klassen mooi versierd en voor de ouders is er een tent opgezet met muziek en hapjes. Een week of anderhalf voor het diner komt er op de deur van elke klas een kerstboom te hangen met kerstballen. Op deze kerstballen staat wat er gemaakt moet worden voor het kerstdiner. Zodra deze boom op de deur hangt begint bij veel ouders de stress!

 

Kerstballen

Op de kerstballen staan verschillende hapjes, makkelijke hapjes zoals komkommer of cherrytomaatjes, maar ook moeilijkere hapjes zoals wraps, brownies of satéstokjes. Ouders die normaliter vaak laat op school aankomen, zie je die dagen opvallend vroeg op school verschijnen in de hoop de eerste keuze van hapjes te kunnen pakken. De een doet dit omdat ze er makkelijk van af wilt komen en de ander juist omdat ze het leuk vindt om groots uit te pakken. Bij de deur waar normaal alleen de juf staat, is het nu dringen om de kerstballen te kunnen zien en van de boom te halen.

kerstboom van komkommer

komkommerkerstboom

Zelf ben ik wel van het bakken en heb als thuiswerkende moeder ook de tijd om iets extra’s voor school voor te bereiden.  De afgelopen jaren had ik elke keer makkelijke hapjes, ondanks dat ik vaak laat bij de boom ben. Dan vond ik het toch een beetje saai om komkommer zo neer te leggen op een bord, dus zocht Pinterest af voor de leukste ideeën. En maakte onder andere al eens een keer een komkommerkerstboom en een worstjes egel.

 

 

Satéstokjes en fruitspiesjes

Bij de oudste hadden de ouders niks te meer te kiezen, dit jaar. Hij zit nu in groep 5 en daar regelen de kinderen het helemaal zelf. Hij kwam thuis met een kerstbal met daarop satéstokjes. Prima, al moest ik even oma bellen om te horen of zij een warmhoudplaatje had. Bij de jongste mocht ik nog wel kiezen. Ik kwam maandag bij de boom en toen bleek dat deze al bijna leeg was. Vrijdag hing deze er al . Op deze dag brengt mijn man de jongens naar school en hij had de boom niet eens zien hangen. Er hingen nog drie ballen en ik besloot de fruit spiesjes mee te nemen. Voordeel hiervan s, dat wat ik overhoud aan fruit, door mijn kinderen opgegeten zal worden. Nu nog even iets leuks bedenken om het leuk op te kunnen dienen en het kerstdiner kan wat mij betreft komen.

Zelf vind ik het altijd leuk om te zien als ouders zich toch een beetje uitleven op de hapjes al moet ik zeggen dat er ook altijd wel heel erg veel overblijft van alles. Ik ben weer benieuwd dit jaar. Ik heb gekozen voor bovenstaande fruit spiesjes.

Heb jij kinderen op de basisschool en moet je ook aan de slag? Laat even weten wat jij dit jaar gaat maken. Misschien kunnen we elkaar een beetje inspireren.

» Lees ook: simpele en lekkere hapjes voor het kerstdiner op school

Of klik hier voor meer kersthapjes.

 

Wanneer je kindje een bril moet

Wanneer je kindje een bril moet

Net drie was de oudste toen hij voor de ogentest naar het consultatiebureau moest. Thuis hadden we de plaatjes achterin…

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Nog even en de voorjaarsvakantie begint weer. Veel mensen gaan deze week op wintersport, maar er zijn natuurlijk ook nog meer dan genoeg die…

Top 5 leesboeken voor jongens

Top 5 leesboeken voor jongens

Door Lodi: Fanatieke lezers zijn het hier. dat hebben ze van ons. Het komt geregeld voor dat we met zijn vieren op de bank zitten en allen…

Hallo, ik ben Lodi, getrouwd en moeder van 2 monsters (2007 en 2009). Dol op mijn gezin, klimmen en sporten. Mijn passie voor schrijven is begonnen toen wij in 2011 zeven maanden aan het reizen waren. Naast dat ik toen reisverslagen schreef, blogde ik voor een mamablog. Daar is de liefde voor het schijven begonnen en sindsdien schrijf ik veel. Tegenwoordig heb ik mijn eigen blogsite lodiblogt. Naast het bloggen ben ik druk met mijn praktijk Balans Gewichtsconsulent, waar ik volwassenen en kinderen met overgewicht begeleid naar een gezonde leefstijl. Op mijn blog lees je dan ook naast de dingen die mijn monsters doen, uitjes, recepten en andere zaken gericht op gezondheid. Bij Website4Mama zal ik maandelijks een blog schrijven waar ik ook dat stukje gezondheid en voeding bij kinderen aan bod zal laten komen.

Reacties 3

 1. Ik hoef gelukkig niet meer. Maar er waren jaren dat ik 40 kersthapjes moest produceren. Wat een gedoe! 2. Marjo

  dec 16, 2016 at 09:55

  Wat een leuke ideeen, mijn kids mochten zelf kiezen. Dochter wil stokbrood, nou daar kan ik niks mer. Zoon lief cherry tomaatjes, hij wil er een Rudolph plaatje achter zodat het tomaatje de rode neus is 3. Rory

  dec 19, 2016 at 12:45

  Ik kwam op de site van Maris (Hare Maristeit) een superleuk en hopelijk eenvoudig recept tegen voor slagroomsoesjes, gedipt in chocoladesaus (zelf gemaakte saus dus) en dan getopt met glitter of ander leuk strooisel. Ik doe nog niet zo heel veel met baksels en andere dingen maar dit leek mij heel gezellig. Voor de tegenhanger van zoet doe ik er ook mandarijntjes bij en wellicht koop ik nog een verantwoord troebel appelsapje bij. Ik mag als MR-lid ook 'assisteren' en dat vind ik echt ontzettend leuk om te doen. Weet iemand overigens hoe lang je van te voren die (diepvries) slagroomsoesjes uit de vriezer moet halen? Ik haal ze eerst uit de diepvries, maak ze dan mooi en stop ze dan weer terug in de vriezer. Maar waar ik dacht dat een half uur voor het kerstdiner ruim voldoende zou zijn, had een andere moeder het over 4 uur?!?This thread has been closed from taking new comments.