);

De Hoge Vogezen: heel mooi en afwisselend

De Hoge Vogezen: heel mooi en afwisselend

Op nog geen 6 uur rijden vanaf Nederland ligt een prachtig natuurgebied in Noord-Oost Frankrijk: de Vogezen. Wij brachten een week door in de Hoge Vogezen en vermaakten ons opperbest. Om te beginnen is het er erg groen met mooie beboste berghellingen en lieflijke dalen. In de winter is het een populair skigebied. En in de zomer kun je er allerlei zomeractiviteiten doen.

 

De Vogezen heeft prachtige meren!

Allereerst kan je heerlijk luieren, zwemmen, waterfietsen, Stand Up Peddelen, kayakken, vissen, zeilen en windsurfen bij een van de prachtig gelegen meren. Lac de Gerardmer bijvoorbeeld heeft wat plekken met faciliteiten waar je moet betalen, een eindje verderop bij Lac de Longemer is het vrij toegankelijk maar zijn de faciliteiten ook wat minder uitgebreid.

Lac de Longemer in de Vogezen

 

Mooie watervallen!

In dit gebied zijn veel watervallen te vinden. Ze zijn zelfs gebundeld in 1 folder en ik tel er 9. Wij hebben er twee bezocht, bij Tendon. Eerst de kleine waterval en vanaf daar was het een half uurtje lopen door het bos (redelijk te doen met een goede wandelwagen eventueel) naar de grote waterval. Die grote waterval is overigens ook gewoon met de auto te bereiken. Of juist via een route van 2,5 uur klauterend door het bos, net waar je voorkeur naar uit gaat.

Watervallen in de Hoge Vogezen

 

Een veld vol stenen!

Niet ver van ons dorpje Corcieux was een bijzondere plek waar je naartoe kon wandelen: Le Champ de Roches: een grote open plek middenin het bos met enorme keien, achtergelaten door een gletsjer ooit. Heel bijzonder om te zien. Onze kleuter ging er fanatiek op klauteren. We hebben er een leuke rondwandeling gedaan door het bos van ongeveer een uur.

Champ de Roches in Hoge Vogezen Frankrijk

 

Wandelen en fietsen

Dit gebied wemelt van de wandelroutes en fietsroutes, voor recreanten of mountainbikeroutes, het kan allemaal. Bij de plaatselijke toeristische infopunten kun je de routes zo krijgen, van kort tot lang.

Het gebied is overigens zo toeristisch dat er goede informatie te krijgen is, wij hadden na een week nog láng niet alles gezien en gedaan, omdat we met het mooie weer ook gewoon lekker van het zwembad op de camping wilden genieten.

 

Veel festiviteiten

Het is een regio met heel veel zomerse activiteiten. Alleen in ons dorpje was er al bijna elke avond iets te doen. Van een avondmarkt tot een weekend in het teken van de smid tot een avond met kraampjes met traditionele artikelen uit de regio, demonstraties van oude ambachten en paardenspelen.

 

Nog veel meer te doen!

Wil je een dagje op pad naar een dierentuin, attractiepark (Europapark bijvoorbeeld) of lekker rodelen, klimmen in de bergen of in een klimpark, parapenten, een bezoekje aan een prachtige tuin, het kan allemaal binnen 1,5 uur rijden. Ook het dorpje Colmar, “klein Venetië”, staat bovenaan de ‘must-see’ lijst van veel gasten. En houd je van wijn...wel, dan ben je ook in een top-gebied met diverse wijnroutes beland. Net als paardrijliefhebbers want zoveel tochten voor volwassenen en kinderen heb ik niet vaak in een folder gezien!

 

Oók bij slecht weer!

In de groene Vogezen is regen geen zeldzaamheid en dus zijn er ook genoeg activiteiten om binnen te doen. Van een bezoek aan een kopermijn tot musea en handwerk-ateliers of autoroutes langs plekken die een belangrijke rol speelden in de oorlogen. En uiteraard zijn er ook zwemparadijzen en binnenspeeltuinen te vinden.

 

Camping Yelloh Village

We kozen na een eerdere goede ervaring deze week weer voor een stacaravan op een Yelloh Village camping. Deze campings zijn vaak vrij groot, maar wel ruim opgezet met relatief veel groen, voorzien van minimaal 1 zwembad en in de zomermaanden ook animatie. Onze camping Le Domaine des Bans in Corcieux was prima, met veel groen en vijvers zodat het alhoewel het wel echt een grote camping is, toch niet erg massaal voelt.

Kortom, we komen zeker nog wel een keer terug in dit prachtige gebied, want we hebben echt maar een fractie gezien en gedaan van wat er allemaal mogelijk is!

Voor meer informatie, check de VVV van de Hoge Vogezen

 

Meer blogs van Judith:

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.