);

Goedkoper shoppen vanuit je luie stoel

Goedkoper shoppen vanuit je luie stoel

Het afgelopen anderhalf jaar heb ik alleen nog maar online geshopt. Zelfs toen het weer mocht, bleef ik online. Ik zag mezelf gewoon niet in die lange rij voor een winkeldeur staan. En dat geldt blijkbaar niet alleen voor mij. Het afgelopen anderhalf jaar is er nog nooit zoveel online geshopt. Noodgedwongen weliswaar, maar net als online vergaderen, zal het online shoppen steeds verder een stijgende lijn laten zien. Het is veilig vanuit je eigen luie stoel, het is gemakkelijk en vaak begint de sale ook eerder online dan ze in de stenen winkels starten. Dus je kunt nog eerder goedkoop je schoenen en kleding kopen in de uitverkoop.

 

Leuke merken voor minder

Ik hou erg van merkkleding als Summum, Geisha, Maison Scotch en Guess kleding. Niet zozeer omdat merkkleding – het woord zegt het al -  van een bekend merk is, maar meer omdat het 9 van de 10 keer ook gewoon een betere kwaliteit heeft. Dat mijn nieuwe zwarte broek ook na 3x wassen gewoon nog zwart is bijvoorbeeld en niet donkergrijs. En dat mijn schoenen van leer zijn met een goed voetbed en een goede demping. Maar ik hou er ook van als ik niet de hoofdprijs betaal voor die kwaliteit. Dus ik shop vrijwel altijd schoenen en kleding in de sale. Zowel voor man, dochter als mezelf.

 

Dit zijn goede momenten om merkkleding goedkoper te scoren

Al ergens eind juni begint de uitverkoop van de zomercollectie. Zo aan het einde van juli kan je vrijwel overal je merkkleding tegen 50% korting kopen. In augustus beginnen de meeste (online) winkels zelfs hogere kortingen te geven. Voor kinderkleding kan dit oplopen tot zo’n 70%. De dameskledingwinkels zijn vaak iets behoudender in hun kortingen, maar ook daar kan je rekenen op 50-60% korting.

De wintersale start vaak al net voor kerst, maar vanaf januari kan je met oplopende kortingen rekening houden. De winteruitverkoop duurt vaak zo tot begin februari wanneer alle nieuwe collecties voor de zomer binnen zijn.

Aangezien winkels zelf mogen bepalen wanneer ze hun uitverkoop starten en hoeveel korting ze geven, kan het zinvol zijn om een beetje rond te shoppen voordat je een keuze maakt.

 

Waar je verder op moet letten

Als je online shopt voor je merkkleding, ga dan niet per se alleen voor de laagste prijs. Kijk zeker ook eerst of er verzendkosten in rekening worden gebracht en zo ja hoeveel. Check ook hoe een eventuele retour geregeld is en of je daarvoor moet betalen. Volgens de Nederlandse wet is het zo dat bij een volledige retour van je bestelling de online winkel ook eventuele verzendkosten moeten terugbetalen. Verzending van je retour kan wel voor eigen rekening komen. Dus hoe soepel een webwinkel omgaat met jouw bestelling en eventuele retour is zeker iets om rekening mee te houden als je online je aankopen doet.

 

Meer blogs van Esmée:

Een dagje strand: dit neem je mee!

Een dagje strand: dit neem je mee!

Met de zomer in volle gang is er niets beter dan een dagje ontspannen op het strand. Soms is het op hete dagen de enige plek waar nog een…

5 manieren om van je tuin een heerlijke relaxplek te maken

5 manieren om van je tuin een heerlijke…

Als je kinderen nog klein zijn, dan staat je tuin vaak in dienst van het kleine grut. Ze moeten er kunnen ravotten en spelen, kunnen glijden…

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.