);

Zo ga je goed voorbereid op reis in eigen land

Zo ga je goed voorbereid op reis in eigen land

Een vakantie in eigen land is populairder dan ooit. Zeker nu de situatie over de grenzen van het ene op het andere moment kan wijzigen waardoor je sneller naar huis moet of zelfs in het vakantieland in quarantaine moet voordat je weer naar huis mag reizen. Dit soort maatregelen maken de vakantie niet leuker en menigeen kiest daarom voor een vakantie in eigen land. Vaak met een tent of caravan.

En waarom ook niet. Nederland is – als het weer een beetje meezit – een geweldig vakantieland. Het enige land ter wereld met vele kilometers veilige fietspaden, heerlijke wandelroutes, mooie bossen en fijne stranden. En dat allemaal op korte afstand, zodat je nooit lang in de auto hoeft te zitten.

Maar wat moet je vooral niet vergeten mee te nemen tijdens je vakantie in eigen land en waar moet je vooral aan denken?

 

Fietsen

Vanwege al die kilometers fietspaden en toffe mountainbike routes mag de fiets op vakantie natuurlijk niet ontbreken. Met een fietsendrager neem je met gemak 2 of 3 fietsen mee. Je kan een fietsendrager bevestigen op het dak, maar natuurlijk ook aan je trekhaak. Kijk hier welke trekhaak geschikt is voor jouw auto. Heb of wil je geen trekhaak, dan kan je zelfs de fietsen bevestigen aan de achterklep van je auto met een speciale drager. Er is dus geen reden meer om de fietsen thuis te laten.

 

Tent of Caravan

Een tent is een stuk goedkoper dan een caravan. Maar ga je regelmatig kamperen in Nederland dan is een caravan wel veel comfortabeler. Het weer in Nederland kan ook in de zomer enorm wisselvallig zijn en met een caravan zit je net iets hoger, droger én warmer. Wij hebben om die reden afscheid genomen van onze tent en een caravan aangeschaft. Daar heb ik nooit spijt van gehad en de caravan is elke euro waard.

Ga je voor een luxere vakantie, dan is een huisje in een vakantiepark of ergens in een bos of op de hei natuurlijk ook heerlijk. Zorg er wel voor dat je op tijd boekt, want vakantieparken hebben vooral in deze tijd een uitermate goed bezetting. Lees: ze zijn maanden van tevoren al vol geboekt.

 

Buitenspelletjes

Kamperen gaat hand in hand met het spelen van spelletjes. Spelletjes als Uno en kwartet voor regenachtige dagen en allerhande leuke buitenspellen als het weer het toelaat. Bij ons gaat altijd de badminton mee, maar denk ook aan een voetbal en voor opblaasspeeltjes in het zwembad.

>> Lees ook: 10 leukste spelletjes voor buiten

>> Lees ook: 15 toffe educatieve spelletjes

 

Kaartjes met korting

Via verschillende supermarkten kan je in de aanloop naar de zomervakantie vaak sparen voor korting op entreetickets van dierentuinen, pretparken en musea. Een dagje weg naar een dierentuin kost voor een gezin met 2 kinderen al snel 60 euro. Een pretpark betreed je nauwelijks onder de 100 euro. En dat is zonder ijsje, drankje en patatje. Je kan met zo’n spaaractie vele tientallen euro’s besparen op leuke dagjes weg tijdens je vakantie in eigen land.

>> Lees ook: de leukste musea voor kinderen

Check ook eens de website van KidsEropUit voor leuke dagjes weg, accommodaties en uitjes voor het hele gezin.

 

Anti-muggen

Zeker bij een natte redelijk warme zomer komen muggen en ander prik gespuis je het leven zuur maken zodra het schemerig begint te worden. In droge en warmere zuidelijke landen in Europa zal je daar veel minder last van hebben. Vergeet daarom niet anti-muggen spul mee te nemen. Neem een citronella kaars mee voor buiten. Naast praktisch is een citronella kaars ook heel gezellig en het ruikt lekker. En smeer jezelf en je kinderen in met deet die minimaal 8 uur werkzaam is. Zo hebben je kinderen er ‘s nachts in bed ook nog wat aan. Was daarna wel goed je handen, want deet wil je niet in je ogen hebben. Wat ook goed werkt, is een elektrisch apparaat dat muggen verdrijft. De verwisselbare flacons gaan ongeveer 3 weken mee. 1 voor de hele caravan of tent is voldoende. Door de warmte komt er een geur vrij die voor ons niet waar te nemen, maar voor muggen niet te harden is. 

En word je dan toch geprikt, dan is een after bite spul wel aan te raden. Dat is ook geschikt voor prikken van andere insecten.

 

Meer blogs van Esmée:

Een dagje strand: dit neem je mee!

Een dagje strand: dit neem je mee!

Met de zomer in volle gang is er niets beter dan een dagje ontspannen op het strand. Soms is het op hete dagen de enige plek waar nog een…

5 manieren om van je tuin een heerlijke relaxplek te maken

5 manieren om van je tuin een heerlijke…

Als je kinderen nog klein zijn, dan staat je tuin vaak in dienst van het kleine grut. Ze moeten er kunnen ravotten en spelen, kunnen glijden…

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.