);

Over feestjes, vaccineren en huidhonger in coronatijd

Over feestjes, vaccineren en huidhonger in coronatijd

Kom je ook op mijn feestje? Vol verbazing staar ik naar de uitnodiging op mijn mobiel. De eerstgeborene van mijn neef wordt 1 jaar oud. Reden tot feest, dat snap ik, maar ze hebben 100 man uitgenodigd. 100 man in Corona tijd?! Of wij ook komen. Lijkt me super, een feest na al die tijd, maar met zoveel andere gasten? Ehm, nee, dat dacht ik niet. 

Het belangrijke ‘Maar we zitten toch met z’n allen buiten-argument’ haalt me niet over. Hoe verleidelijk het ook klinkt om in de stromende regen opeengepakt met 95 andere kuchende en snotterende potentiële Corona patiënten in een partytent te zitten, wij slaan over. Met een niet gemeende ‘ik snap het wel hoor’ waar de ‘stel je toch niet zo aan’ van af druipt, nemen we afscheid. Tot ooit dan maar weer. 

 

Wanneer is de maatschappij zo verdeeld geraakt? 

COVID heerst en verdeelt mensen, dat is me duidelijk. Al een poosje valt het me op. Hoe langer COVID duurt en het ongemak wat dat met zich meebrengt, mensen ergert, hoe meer mensen zich lijken over te geven aan complottheorieën. Kennelijk ken ik aardig wat mensen die tot mijn grote verbazing in complottheorieën geloven en overtuigd zijn dat vaccins een gevaar voor de mensheid vormen. Euh, serieus?

 

Je vaccineert toch ook als je op vakantie gaat?

Ik begrijp niet hoe mensen jarenlang zonder vragen te stellen, zich hebben laten inenten voor hun zonvakantie in een ver buitenland of gewoon volgens het rijksinentingsprogramma zonder zich ook maar 1 seconde af te vragen met welk radioactief lichtgevend goedje ze werden ingeënt of waartegen. En dan nú, wanneer er een pandemie heerst, mensenlevens afhankelijk zijn van dat stomme vaccin, er allerlei types zich afvragen wat er allemaal verstopt zit in het Corona vaccin. Zijn er geen kleine kindertjes voor afgemaakt of zitten er stiekem stukken varken in het vaccin verstopt? Misschien ga je wel een extra hand groeien na de vaccinatie of wordt er een tracker in je lijf gespoten. Ja, je weet het niet. Die verhalen waren rond op het grote internet en als je het kunt lezen, is het waar. Logisch. 

 

Complotdenkers en anti-vaccers

Het maakt niet uit wat je zegt tegen complotdenkers en anti-vaccers. De wereld is miljoenen virologen en epidemiologen rijker sinds deze pandemie toe heeft geslagen. Thuisstudenten met als enig bewijs de mening van een andere thuisstudent. Iedereen heeft kennis van zaken en vertrouwt alleen zijn eigen informatie. Misschien simpel gedacht van me met mijn kleine vrouwenhersentjes, maar ik leg mijn leven liever in handen van mensen die daarvoor gestudeerd hebben, dan aan de eerste de beste bankier, IT-er of stratenmaker die óók ideeën heeft over Corona. Geef mij maar een arts, een viroloog of epidemioloog die daadwerkelijk wéét waar die het over heeft en er verstand van heeft. 

 

Niks simpel verkoudheidje

Mijn Kookclub vriendin weigert het vaccin en vindt me een overdrijver met mijn gedesinfecteerde handen en flesje desinfectant in mijn jaszak die ik tegenwoordig bij me heb. Ze wijst me er fijntjes op dat haar gezin Corona heeft gehad en het niet meer was dan een simpele verkoudheid. Corona wordt volgens haar rijkelijk overdreven in de media om ons monddood te maken. 

Elke keer ben ik geschokt dat weldenkende mensen met een IQ hoger dan aardbei, dit soort onzin kunnen uitkramen. Mijn ouders hebben óók Corona gehad. Niks verkoudheidje. Mijn moeder was doodziek en vrezend voor haar leven, terwijl ze naar adem lag te snakken en wij van een afstandje niets voor haar konden doen dan er zijn en bidden dat het goed zou komen. 

Het is een verschrikkelijk gezicht om iemand te zien snakken naar adem en geen lucht te krijgen. Maar Corona verloopt voor iedereen anders. Mijn vader die óók positief was, had geen klachten. Zelfde huishouden, zelfde leeftijdscategorie en toch een compleet ander verloop. Neem vriendin F. die 3 weken op de IC lag en nu nog maar 18% nierfunctie overheeft na haar positieve Corona test of mijn lieve tante A. die is overleden aan de Grote C. 

Mijn tante is een van de 3.700.000 Coronadoden wereldwijd. Dat zijn 3,7 miljoen mensen die dood zijn gegaan aan een ziekte die niet bestaat volgens velen. Het werkelijke aantal doden ligt vast nog hoger, want sommige landen  ontkennen het bestaan van Datwatnietgenoemdmagworden. 

 

Dikke vette huidhonger 

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. 8 maart 2020 was de laatste knuffel die ik met een ander dan mijn gezin heb uitgewisseld. Dat is meer dat 1 jaar geleden. De Man en ik namen afscheid van mijn ouders. Ze hadden op de kinderen gepast terwijl we naar Lissabon waren geweest om kinderloos de bloemetjes buiten te zetten. Wie had gedacht dat dat onze laatste trip naar het buitenland zou zijn. Als je me had verteld dat ik daarna zo lang niemand meer zou aanraken, had ik je voor gek verklaard. 

Ik heb last van dikke vette huidhonger en niets helpt er tegen, behalve een ouderwetse knuffel. En dat mag nou net niet. Bah. Gelukkig schiet het eindelijk op met de vaccinaties. Nog even en de prik zit er in. Dan kan er eindelijk weer meer. En de anti-vaccers die meeliften op mijn vaccinatie: vaccineren doe ik niet alleen om mezelf te beschermen, maar óók jou. Denk jij dan ook aan mijn gezondheid? Dank je wel. 

 

Meer blogs van Melek:

Hoe overleef je een kinderfeestje?

Hoe overleef je een kinderfeestje?

Hoe meer kinderen je hebt, hoe meer verjaardagen je te vieren hebt. Het is geen hogere wiskunde, deze som snappen we allemaal. Elk kind is…

Autovakantie toen en nu

Autovakantie toen en nu

A, B, C, ik doe niet meer mee! Neeheeee, ik wil niet onder 20, ik wil met honderdtallen raden! Dan doe ik niet mee, het was mijn spel, ik…

Cadeaustress bij verjaardagen

Cadeaustress bij verjaardagen

Het nieuwe jaar is begonnen en hier in huis betekent dat met de start van het nieuwe jaar, verjaardag, na verjaardag, na verjaardag. Zoveel…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.