);

Naar de Eifel in Duitsland met kinderen

Naar de Eifel in Duitsland met kinderen

De afgelopen 2 weken waren we al in groene gebieden in Luxemburg (het Müllerthal) en Frankrijk (de Hoge Vogezen) en deze laatste vakantieweek waren we ook weer in een prachtig groen gebied: de Eifel in Duitsland. Op 3 uur rijden van Nederland dus ook weer om de hoek. We waren er toen het bloedheet was, net als in Nederland. Dat betekent dat we vooral buitenzwembaden hebben opgezocht -die zijn er gelukkig veel- en een aantal uitjes hebben gedaan toen het nog net uit te houden was om in beweging te komen wink

Lees ook: over de Hoge Vogezen in Frankrijk

Lees ook: hoe leuk is Luxemburg met kinderen

 

Informatief: Vulkaanhuis Strohn

Het gebied waar wij waren heet de Vulkaneifel. Je raadt het, overal in het landschap zie je waar vulkanische activiteit heeft plaatsgevonden.

Wij begonnen ter oriëntatie bij het Vulkan-haus in Strohn. Een klein geo-museum waar wordt uitgelegd hoe het landschap is ontstaan, hoe een vulkaan werkt en er is een hele wand (6x4m!) van vulkanisch gesteente, gevonden net buiten het dorp. Een goede start om dit gebied te verkennen!

Voor meer informatie: www.vulkanhaus-strohn.de

 

Zo groot: Lava-bom

In hetzelfde dorp lag een hele grote ‘lavabom’, hij was ongeveer half zo groot toen hij héél lang geleden uit de vulkaan werd gespuwd, en is al rollend van de berg steeds groter geworden. Een soort sneeuwbaleffect dus. Het resultaat mag er zijn…zo’n 120 ton aan gewicht…

Eifel Lavabom Duitland

 

Mooie ‘ogen’ in het landschap: Maaren

In veel van de voormalige vulkanen is een meertje, een zgn. Maar, ontstaan, ook wel de ‘ogen’ van de Eifel genoemd vanwege hun ronde vorm. Leuk om te bezoeken want ze zijn echt heel mooi gelegen dus en je kan in sommige lekker zwemmen. Wij bezochten de grootste en best bewaarde uit de regio, het Pulvermaar, en onze kleine man was erg onder de indruk dat hij eigenlijk in een vulkaan aan het pootjebaden was!

Meer in de Eifel Duitsland Pulvermaar

 

Dagje uit: het Eifelpark

Op een van de nog-niet-zo-hete dagen bezochten we het dieren- en attractiepark Eifelpark in Gondorf. Heel mooi gelegen in de bossen en met zowel een dal- als een berggedeelte was het prima om er te zijn. Het was er best koeltjes nog ook al liep de temperatuur op tot 30 graden.

Ze hebben er wolven, beren, lynxen, een wildpark waar allerlei dieren vrij rond lopen zoals gemsen, berggeiten en herten. Je kan daar met het treintje doorheen of lopend (een route van ongeveer 2 km). Daarnaast zijn er nog kleine dieren die je kunt voeren en allerlei attracties als achtbanen -o.a. een watersplash-, rodelbaan, allerlei glijbanen, trampolines, attracties en speeltuinen voor hele kleine kinderen, shows, etc. Je vermaakt je er prima een hele dag, eigenlijk hadden we tijd te kort om sommige dingen nog een keer te zien of te doen.

Voor meer informatie kijk op www.eifelpark.de

De Eifel Duitsland Eifelpark

 

Stadjes bezoeken: bv. Wittlich

Het voor ons dichtstbijzijnde stadje Wittlich was leuk om te bezoeken. Een rondje door het centrum met zijn beekje is altijd leuk op een middagje. Toen wij er waren was het erg zonnig en speelden de kinderen lekker in het beekje met de stenen. Er was ook een grote speeltuin bij die erg populair was, ook bij de locals.

 

Mooi slingerend: De Moezel

De rivier de Moezel met aan weerszijden de wijnranken op de hellingen is prachtig om langs te rijden. Je komt door allerlei leuke dorpjes en je kan ook leuk picknicken om bootjes te kijken.

De Eifel Duitsland de Moezel

 

Zoals gezegd was het op meer dan de helft van de week dat wij er waren bloedheet (tussen de 35 en 40 graden), waardoor we vooral bij het zwembad lagen. We willen dan ook graag nog een keer terug want er is zo ontzettend veel te zien en te doen nog, van kastelen tot vestingstadjes tot rondvaarten, een dinopark, wildpark, een mega hangbrug, boomtoppenpad, geijser, geologische musea, mijnen, mooie steden bekijken, wandelen, etc.

Wij verbleven overigens in een super fijn appartement net buiten Wittlich. Echt een aanrader om met kinderen te slapen, kijk maar op de website, onze zoon van bijna 6 was dol op het bus-stapelbed, de speelkamer en de speelgarage!

 

Er zijn heel veel sites te vinden over de Eifel, voor meer informatie hoef je alleen even ‘eifel’ in te tikken in de zoekbalk op internet smiley

Check dit blog ook even voor tips voor een dagje weg Duitsland net over de grens.

 

Meer blogs van Judith:

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Je huis beveiligd met een alarmsysteem

Twee jaar geleden ben ik met mijn partner en zoontje verhuisd naar een ruime geschakelde woning met voor- en achtertuin in een dorp op steenworp…

Je rijbewijs halen anno nu

Je rijbewijs halen anno nu

Oh ik weet het nog goed. Bijna 30 jaar geleden (au wink

Hoi! Ik ben Judith (bouwjaar 1973) en na wat omzwervingen in de wereld (ik heb o.a. in Engeland en Honduras gewoond) en Nederland (o.a. Utrecht en Rotterdam) woon ik nu weer in het Brabantse land. Samen met mijn partner, zoontje (2013) en een bizar-lieve kat. Ik werk in het culturele/educatieve veld en vermaak me ook privé graag in musea en bij voorstellingen. Ik ben dit jaar een kinderboekenblog gestart (leesleeslees.nl), om anderen te helpen kiezen uit het enórme aanbod!

Bij 4Mama blog ik over van alles en nog wat: van tips voor nieuwe mama’s tot stimuleren van taalontwikkeling, van hoe wij omgaan met suiker tot culturele uitstapjes. Wil je meer horen over een bepaald onderwerp, laat maar weten wie weet kan ik er een blog over schrijven!

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.