Courgette in een camouflage jasje
Een courgette is ontzettend veelzijdig en is een prachtige aanvulling op een gerecht doordat de smaak niet overheersend is. Kinderen vinden het niet echt een vreselijke groente door zijn subtiele smaak en het helpt ook dat het snel zacht wordt. Hierdoor vinden ze het niet snel wanneer het ergens door zit.
Op zichzelf is het een groente waar je echt iets mee moet doen om er smaak aan te geven. Als salade is het lekker fris, als puree is het een prima bijgerecht, als chips doet hij het ook prima en in een quiche is hij ook erg lekker. Maar ik stop hem graag in een jasje. Dit jasje kun je trouwens bij veel soorten groente aantrekken. Het is een soort camouflage-jasje. Lust je kind een bepaalde groente wat minder, dan is er een kans dat het met dit jasje aan wel lekker opgesmikkeld zal worden. Groente wat lang moet garen moet je dan wel eerst bereiden tot het beetgaar is. Bij courgette is dat niet nodig.
Wat heb je nodig voor een groentejasje?
- Groente om in het jasje te stoppen (in dit geval courgette)
- bloem
- bakpoeder
- peper
- zout
- eventueel paprikapoeder
- mineraalwater
- zonnebloemolie om in te frituren
Hoe maak je groente in een jasje?
- Als je broccoli of iets dergelijks gebruikt, moet je de groente eerst beetgaar koken.
- Snijd de groente in stukken die fijn vast te pakken zijn. Dat mogen blokjes zijn, maar ook reepjes.
- Meng een kop bloem, zakje bakpoeder en de kruiden in een kom.
- Schenk al roerend mineraalwater er bij tot je een mooi beslag hebt.
- Schep de groente er door tot alles bedekt is.
- Verhit de olie in een pan.
- Test de olie door een drupje beslag er in te laten vallen.
- Wanneer de olie heet genoeg is, kan het vuur wat lager.
- Leg één voor één een stuk groente in de olie.
- Draai de groente wanneer het beslag aan een kant een beetje bruiner wordt.
- Haal de groente er uit wanneer de andere kant ook klaar is.
- Laat het uitlekken op een stuk keukenrol of theedoek.
Eet smakelijk!
» Kijk hier voor meer lekkere recepten
Reacties 0