);

Giraffenpret

Giraffenpret

Wanneer de kleine Pluis thuiskomt, rukt hij zijn rugzak open en haalt er een frommeltje uit. 'Kijk, voor Orman gemaakt, want hij is heel lief!' roept K3 trots uit. Als ik de boel uitrol, zie ik direct wat het is. Een heuse giraf, wat mooi! En wordt thuis nog een gekleurd kartonnetje achter het knipsel geplakt en dan is het écht af. 'Wat knap gemaakt joh', zeg ik oprecht. Het is overduidelijk dat het een giraf is. Dat is soms wel anders met een kleutertekening. 

 

Boekreview Pinky naar de dokter

Op tafel ligt het nieuwste boek van Marleen Winkel over Pinky, de giraf. Dat is wel erg toevallig, nog meer giraffen! De jongste ambieert nog steeds een carrière als giraf, dus alles wat met savannes en giraffen te maken heeft, zijn een schot in de roos voor deze grote kleine dierenvriend. Wanneer hij het boekje ziet liggen, wil K3 dan ook direct voorgelezen worden. De Zus wil ook weten waar het over gaat en ze leest als eerste het nieuwe boek voor. Ender luistert geboeid, maar het gaat niet snel genoeg. Mama neemt uiteindelijk de honeurs waar en leest Pinky naar de dokter voor. Met een half oor luistert De Zus mee. Ook al is het boek niet geschikt voor haar leeftijd (8+), ze is stiekem ook wel benieuwd hoe het met die arme Pinky afloopt.

pagina uit het boek Pinky naar de dokter

Het verhaal van Pinky naar de dokter

Het verhaal gaat over een kleine giraf, Pinky genaamd. Wanneer ze wakker wordt, heeft ze ineens donkere stippen op haar vacht. Ow jee, wat zou er toch aan de hand zijn met haar? Pinky is bang dat ze ziek is. Ze gaat op zoek naar haar vriendje Pim het nijlpaard om samen naar de dokter te gaan. Onderweg besluiten ze om nog meer dierenvriendjes te raadplegen. Iedereen is nieuwsgierig wat er mis is met de vlekken van hun vrienden en lopen mee naar Dokter Koe. Als ze bij de dokter is, wordt Pinky onderzocht. De illustratie van Dokter Koe is zó hilarisch, dat de tranen over de wangen van K3 stromen van het lachen. Ik moet ook wel lachen om Dokter Koe. Precies zoals een koe eruit hoort te zien, maar de illustratie van Wouter Rijke is tóch onverwachts.

 

Wat heeft Pinky nou?

 Ook zo benieuwd wat er mis is met Pinky? Het boek kun je voor €14,50 bestellen 

Pinky is geschikt voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Maar is jouw kleintje wat ouder en een beginnende lezer (6+), dan is dit boek ook zeker aan te raden. Vrolijk gekleurde illustraties en eenvoudige zinnen op witte bladzijden. Als je net leert lezen, is dat heel prettig. En als je nog niet kunt lezen, is er ook geen man overboord. Want een boek over giraffen wil iedereen toch? Leuk als cadeautje onder de kerstboom of voor de zomaar.

 

boekreview Pinky naar de dokterWil jij dit Pinky boek winnen?

Wij mogen 1 exemplaar weggeven van Pinky naar de dokter. Je hoeft alleen te reageren op het Facebookbericht. Op 6 december maken we de winnaar bekend.

 

Meer blogs van Melek:

Hoe overleef je een kinderfeestje?

Hoe overleef je een kinderfeestje?

Hoe meer kinderen je hebt, hoe meer verjaardagen je te vieren hebt. Het is geen hogere wiskunde, deze som snappen we allemaal. Elk kind is…

Autovakantie toen en nu

Autovakantie toen en nu

A, B, C, ik doe niet meer mee! Neeheeee, ik wil niet onder 20, ik wil met honderdtallen raden! Dan doe ik niet mee, het was mijn spel, ik…

Cadeaustress bij verjaardagen

Cadeaustress bij verjaardagen

Het nieuwe jaar is begonnen en hier in huis betekent dat met de start van het nieuwe jaar, verjaardag, na verjaardag, na verjaardag. Zoveel…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.