);

Boek voor creatieve kinderen: Bo bouwt een boot

Boek voor creatieve kinderen: Bo bouwt een boot

Onze dochter van 8 (en een half, mam!) is naast muzikaal ook heel creatief. Ze houdt van zingen en dansen maar ook is ze dol op knutselen. Wat zich ook in haar koppie vormt, haar handen maken het met het grootste gemak. Het boek ‘Bo bouwt een boot’ lijkt dan ook wel speciaal voor haar geschreven en zodra ze de kans kreeg las ze het in recordtempo uit!

Let op! Deze recensie bevat een winactie. We mogen 2 boeken weggeven!

» Lees ook: uitleg over AVI-niveaus

 

Het verhaal van Bo bouwt een Boot

Sinds kort woont Bo samen met haar vader en moeder op een oude boerderij, die wel een flinke opknapbeurt kan gebruiken. Gelukkig is het zomervakantie en hebben ze voldoende tijd om aan de slag te gaan. Op een ochtend wordt Bo wakker van een enorm kabaal. Al snel ontdekt ze waar het lawaai vandaan komt. Tot haar grote schrik wordt de herrie niet veroorzaakt door het geklus in huis, maar is een groepje werkmannen de gammele brug tegenover het huis aan het slopen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?! De brug zorgt er juist voor dat Bo snel naar haar opa toe kan, die aan de overkant van de rivier woont…

Opa wordt al een dagje ouder en heeft regelmatig hulp nodig van Bo en haar ouders. Het afbreken van de brug is dus echt een ramp! Bo heeft een idee; ze gaat een boot kopen, speciaal voor opa. Maar wat kost een boot eigenlijk? Helaas komt ze erachter dat hier veel meer geld voor nodig is dan dat ze in haar spaarpot heeft. Het is dus tijd voor een nieuw plan; als verrassing voor opa gaat ze gewoon zelf aan de slag met het bouwen van een boot. Gelukkig krijgt ze hierbij hulp van haar nieuwe vriend Mees. Al is de klus zelfs dan nog niet zo één-twee-drie geklaard. Zal het Bo lukken om de boot af te krijgen?

Bo bouwt een boot

 

Wat vinden wij van dit boek?

Bo bouwt een boot is een spannend verhaal over een ondernemend meisje dat niet voor één gat te vangen is. Is er geen brug om naar opa toe te gaan? Dan bedenkt ze gewoon iets anders! De creativiteit die wordt gebruikt om het verhaal te vertellen werkt aanstekelijk en sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen. Bo laat zich niet uit het veld slaan maar verzint steeds weer nieuwe dingen om haar doel te bereiken. Zit er iets tegen? Bedenk dan gewoon een andere manier! De hoofdstukken lezen makkelijk weg en het verhaal wordt beeldend geschreven met veel oog voor detail. Hierdoor lijkt het bijna of je Bo zomaar ergens op straat tegen zou kunnen komen! De woordkeuze zet aan tot nadenken over de betekenis ervan en hierdoor is het boek niet alleen leuk maar ook heel leerzaam.

Achterin het boek vind je het hoofdstuk ‘Doe als Bo’. Hierin wordt gedetailleerd verteld hoe je kan werken met verschillende materialen en gereedschappen. Er wordt uitgelegd op welke manier je zelf de leukste creatieve dingen kan maken met bijvoorbeeld een hamer en spijkers, maar ook de naaimachine, een soldeerbout en een zaag komen aan bod. Het boek is hierdoor voor zowel jongens als meisjes vanaf circa 9 jaar heel leuk om te lezen en kan goed worden ingezet tijdens de knutselles op school.

boek bo bouwt een boot

Het idee achter het verhaal

‘Bo bouwt een boot’ is geschreven door Dieuwertje Boeren. Dieuwertje is naast auteur ook lerares in het basisonderwijs, waar ze haar leerlingen stimuleert om hun creativiteit en fantasie te gebruiken.

De hoofdstukken worden extra levendig door de sprekende, kleurrijke illustraties van Astrid Poot. Astrid is mede-oprichter van ‘Lekker Samen Klooien’, een stichting waarmee ze kinderen op een leerzame maar vooral ook leuke manier wil aanzetten tot ‘aanklooien’. Dingen maken door gewoon te beginnen, vaak zonder vooraf bedacht plan. Niet alleen maar juist samen, want dat is wel zo gezellig!

Je koopt ‘Bo bouwt een boot’ voor € 17,95 bij Bol.com

Uitgeverij Fontaine / ISBN 9789059567979 / 128 pagina's

 

 

Heb jij een kleine creatieveling thuis? Wil je Bo bouwt een boot winnen?

Dit is wat je moet doen.

 • Geef hieronder een reactie en laat weten voor wie jij Bo bouwt een boot wilt winnen. Je schrijft je dan ook gelijk in voor onze nieuwsbrief
 • Ga naar het actiebericht op Facebook, like dit bericht en laat ook hier dezelfde reactie achter
 • Leuk als je iemand tagt met net zo'n creatief kind in huis, want we mogen 2 winnaars blij maken!

Delen van het bericht vinden we altijd leuk! Op 2 januari maken we de winnaars bekend. Succes!

 

Letterslingers, net even anders! + winactie

Letterslingers, net even anders!…

Eén van de leukste manieren van tijdverdrijf is wat mij betreft het speuren naar leuke hebbedingetjes, waarbij mijn hart een extra sprongetje…

Basisschoolstress: voorbereiding en planning is key!

Basisschoolstress: voorbereiding…

Ons gezin bestaat naast mijn man en ikzelf uit drie prachtige koters. Twee daarvan zitten inmiddels op de basisschool, in groep 5 en groep…

Hai, ik ben Petra. Enthousiast, vrolijk, dol op gezelligheid én chocola! Mama van Mads (2007), Anniek (2009) en Lauren (2014). Ik werk als accountmanager en daarnaast heb ik samen met mijn vriendin een eigen webshop met leuke hebbedingen voor kids: zizimala.nl  Samen met mijn gezin woon ik in Arnhem, een heerlijke stad vol cultuur en creativiteit.

Ik ben dol op schrijven en deel op deze plek dan ook graag mijn verhalen met jullie. Mijn passies zijn Scandinavisch design, reizen (met én zonder kinderen), gezond eten en sport. Elke dag is er kans op nieuwe avonturen, beleef je ze met me mee?  

Reacties 2

 1. Jolanda

  dec 21, 2017 at 07:52

  Wat een leuke actie! Ik doe graag mee voor mijn zoon (en stiekem ook voor mezelf, want de hamer en de zaag weet ik wel te hanteren maar die naaimachine blijft lastig!) 2. Liesbeth

  dec 22, 2017 at 09:02

  Gaaafffff voor bij ons op school! Deze titel staat op de wishlist van school. Zouden veel kids blij mee zijn!This thread has been closed from taking new comments.