);

Een leuk en handig Moederdagcadeau!

Een leuk en handig Moederdagcadeau!

Dit jaar wordt het een heel leuk en handig Moederdagcadeau. Dus mama’s, doe je ogen nu maar snel dicht en lees niet verder. Klap je laptop wat dicht of draai je telefoon of tablet maar even om. En geef het nu even aan je man zodat hij met de kinderen aan de slag kan.

 

Samen met papa een Moederdagcadeau maken

Zo papa’s, zijn jullie er klaar voor? Voor dit handige Moederdagcadeau heb je het volgende nodig: Een gastendoekje, katoen garen, een naald (liefst met stompe punt, want dat is wel zo veilig voor je kind), een stuk lint en een schaar.

 

Dit gaan jullie maken

Wel zo handig om te weten wat jullie samen gaan maken natuurlijk. Jullie gaan het gastendoekje omtoveren tot een super handig toilettasje met vakken! Want die kan elke mama wel goed gebruiken.

Om te beginnen vouw je het doekje over de lange kant tot een stukje onder de bovenkant.

Moederdagcadeau toilettasje maken

 

 

En dan nu echt aan de slag. Naai eerst de zijkanten dicht. Het makkelijkste is om hiervoor de stiksteek te gebruiken. Het draad hecht je makkelijk aan de achterkant door er een leuk strikje van te maken.

“Tip: gebruik dubbele knopen bij het maken van het strikje zodat deze niet meer los gaat.”

Verdeel nu het gastendoekje in gelijke vakken (4 of 6 afhankelijk van de grootte van het doekje). Gebruik hiervoor ook de stiksteek. Ook nu hecht je aan de achterkant de draden weer vast door er zo’n grappig strikje van te maken. Maak aan een van de kanten het lintje vast, zodat straks de toilettas opgerold kan worden.

moederdag cadeau maken

toilettasje maken voor moederdagmoederdagkado maken

 

Een toilettas voor mama maken

Het leukste is natuurlijk de toilettas alvast te vullen met bijvoorbeeld een hippe kam, een supergave tandenborstel en de favoriete tandpasta van mama. Rol dan het tasje op en wikkel het lint erom. Nu nog een mooie strik maken en mama’s toilettas is helemaal klaar!

 

moederdag cadeau gemaakt

 

Wat zal ze blij zijn met haar zelfgemaakte Moederdagcadeau!

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 1

  1. Fleur

    mei 02, 2016 at 03:32

    Wat een leuke DIY! Ik vond het zo leuk dat ik er naar gelinkt heb op mijn blog: http://www.mizflurry.nl/2016/05/moederdaginspiratie-2016-link-party.htmlThis thread has been closed from taking new comments.