);

Mama's 1 regel per dag - dagboek

Mama's 1 regel per dag - dagboek

“Hé een pakje op de deurmat” zegt mijn dochter, terwijl we de deur uit lopen om naar school te gaan. “Van wie is dat?” “Ik weet het niet”, zeg ik. Bij thuiskomst snel uitpakken, want bij nader inzien denk ik toch te weten van wie dit pakje afkomstig is en wat erin zit. Namelijk mijn exemplaar van Mom’s one line a day om te reviewen. Ik ben heel nieuwsgierig en vol verwachting maak ik het pakje open. Het dagboek, dat ik voortaan dagelijks ga bijhouden, is mooi ingepakt door My Lovely Notebook, een webshop met leuke, bijzondere en mooie dagboeken, notitieboekjes en stationery.

 

one line a day dagboek ingepakt

Mensen die mij kennen, weten hoe graag ik schrijf. In een jaar gaan er zeker 3 flinke notitieboeken doorheen. Voordat ik mijn blogs op mijn laptop type en online zet, schrijf ik ze altijd eerst op papier. Dat doe ik tijdens de karatelessen van mijn dochter, ’s avonds op de bank of gewoon aan de keukentafel waar ik ook vaak aan het werk ben. Waarom? Geen idee. Gewend denk ik. Ik ben opgegroeid in het niet-computer-tijdperk. Misschien dat dat het is. Ook hou ik sinds de geboorte van mijn dochter, nu 7,5 jaar geleden, dagboeken voor haar bij. In het eerste jaar bijna dagelijks, vervolgens wekelijks en ik merk nu dat het er vaak bij inschiet. Maar met Mom’s one line a day gaat dat weer helemaal goed komen, want 1 regeltje per dag schrijven moet toch zeker lukken!

Je begint gewoon op een willekeurige datum, noteert het jaartal en schrijft vanaf dat moment 5 jaar lang elke dag 1 regel. Ik heb het principe uitgelegd aan mijn dochter en ze kan nu al niet wachten om dit boekwerk over 5 jaar van mij te krijgen en door te lezen. Ze is dan 12 en gaat dan naar het voortgezet onderwijs. Een leuk moment voor haar en voor mezelf om te zien wat er is gebeurd in die afgelopen 5 jaar. Maar zover zijn we (gelukkig) nog niet…eerst maar eens gaan schrijven.

Ik ben er nu ruim 4 weken in bezig en het ligt standaard op de hoek van de bank. Wanneer ik ’s avonds de tv uitknip, pak ik even het dagboekje en schrijf 1 regel over wat er die dag is voorgevallen, is gezegd of een gedachte van mij over mijn allerliefste dochter.

Wat een ongelooflijk leuk product en weet je wat nog leuker is? Ik mag jou ook blij maken met een Mom’s one line a day – dagboek. Wil je een exemplaar winnen? Laat dan hieronder weten voor wie jij Mom’s one line a day gaat bijhouden. Zelf eentje kopen? Dat kan via My Lovely Notebook. De one line a day serie – je hebt namelijk ook een versie voor jezelf en voor recepten – is mooi ingebonden en kost €15,95.

De win-actie sluit op zondag 25 oktober. Maandag de 26e krijgt de winnaar bericht. Over de uitslag wordt verder niet gecorrespondeerd.

DEZE ACTIE IS VERLOPEN!

» Kijk hier voor eventueel lopende winacties

» Lees hier: recensies van boeken

 

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 19

  1. Sherida

    okt 16, 2015 at 08:47

    Ik zou dit boekje willen bijhouden voor mijn 2 spettertjes. Hoe blij ik met ze ben na een kinderwens van 12 jaar. Dat ik trots op ze ben en ze mijn leven verrijken. En ik me geen leven zonder hen meer kan voorstellen.



  2. Sandra

    okt 16, 2015 at 09:01

    Ik zou dit boekje heel graag willen bijhouden voor mijn kleine, en toch al zo grote, mannetje Jelle.
    Wat zou t leuk zijn dat ik dit boekje aan hem kan geven wanneer hij over 5 jaar een tiener is geworden.



  3. Moniek

    okt 16, 2015 at 10:53

    Ik zou hem bijhouden voor mijn oudste... mijn dochter.... zodat ze over 5 jaar kan lezen wat een bijzonder meisje ze is voor ons..



  4. Tamara

    okt 16, 2015 at 11:56

    Ow! Lijkt mij geweldig om te gebruiken!



  5. Sharon

    okt 17, 2015 at 06:26

    Ik zou dit dagboek graag bij willen houden voor mijn dochtertje Shaëylin... Ze is pas een jaar en helaas hebben we nu al een hoop meegemaakt, maar ik ben er van overtuigd dat er nu mooie tijden aan komen! En dat is de periode die ik voor haar wil onthouden en bijhouden.



  6. susan

    okt 17, 2015 at 01:14

    Ook ik heb jarenlang een dagboek bijgehouden voor de oudste twee....mijn jongste dochter Lonneke heeft de eerste drie jaar op papier....maar daarna door de drukte van alledag is het er bij ingeschoten. Ik ga met liefde en plezier weer een dagboek bijhouden. En idd 1 regel per dag is dan goed te doen. Leuk idee en mooi zo'n boekje. ...



  7. Yvonne

    okt 18, 2015 at 10:23

    Wat een super leuk boek! Ik zou hem graag winnen om de leukste dingen over mijn draakje sjors bij te kunnen houden



  8. Simone

    okt 18, 2015 at 12:00

    Wat gaaf. Ik ben ook helemaal fan van de notitieboekjes van My Lovely Notebook. Deze zou ik erg graag willen winnen, zodat ik deze cadeau kan doen aan de zus van mijn vriend. Haar dochtertje is nu 15 maanden en dit is echt ontzettend leuk! Een regel per dag is wel fijn, zo hoef hje niet altijd hele verhalen te schrijven, als je even wat minder tijd hebt.



  9. Dhini

    okt 18, 2015 at 12:13

    Wat leuk! Ik doe mee



  10. Debbie

    okt 18, 2015 at 08:26

    Wat een leuk idee! Ik zou er graag een winnen voor een van mijn beste vriendinnen die op dit moment haar eerste kindje verwacht



  11. Michoe

    okt 20, 2015 at 11:59

    Voor onze 2 kindjes, zodat ze later een beeld hebben van hoe ze zijn opgegroeid en juist de simpele, leuke, alledaagse dingen zich ook weer voor de geest kunnen halen. Waar je niet aan denkt om een foto van te maken, staat wel in t boekje.



  12. Els

    okt 20, 2015 at 12:09

    Ow echt super leuk voor mijn 2 zoons



  13. Nicole

    okt 20, 2015 at 01:39

    Ik wil hem bijhouden voor mijn dochtertje Fay! Denk dat ze dat heel leuk gaat vinden en deze mama zelf ook :)



  14. janske

    okt 20, 2015 at 03:52

    Ik doe graag mee voor mijn dochter Lola...Ik schrijf haar al iedere maand een persoonlijke brief, maar iedere dag een nieuwe vraag is natuurlijk ook ontzettend leuk om later terug te kunnen lezen! Erg bijzonder om cadeau te krijgen ook. Ik ga heel hard duimen :-)



  15. Barbara

    okt 21, 2015 at 07:49

    Jaaaa dit is een super leuke winactie, ik doe mee! Ik zou het bijhouden om alle dingen die kleuterlief eruit gooit te 'vangen' en later samen met haar na te lezen.



  16. Leona

    okt 22, 2015 at 11:01

    Omdat ik heel slecht ben in dagboeken, al 100 x begonnen en 101 x gestopt...
    1 regel per dag, dat zou zelfs ik moeten kunnen...?
    Ik zou m bijhouden voor mn zoontjes, als ik win, koop er een 2e bij. Zou t dan toch ooit gaan lukken????



  17. Afra Peeters-Stans

    okt 25, 2015 at 08:41

    Wat een geweldig idee! Gisteren moest ik nog aan dit dagboek denken toen mijn zoon (6) zei:" als je gewoon je verjaardag niet viert, word je ook niet ouder en blijf je altijd hetzelfde". Juist voor dit soort uitspraken zou het geweldig zijn!



  18. Tosha Belgraver

    okt 25, 2015 at 10:15

    Ik weet niet of (aankomende) oma's ook mee mogen doen..... maar ik vind het een heel leuk boekje en ik zou hem graag willen winnen om hem aan mijn dochter te geven die half december haar eerste kindje (mijn eerste kleinkind) verwacht zodat ze vanaf dag 1 alle bijzondere momenten voor haar dochter kan opschrijven!



  19. nathalie

    okt 25, 2015 at 08:19

    Ik doe mee voor mij wonder Levi na 12 jaar bezig te zijn geweest im zwanger te worden meerdere miskramen via ivf zijn wij gestopt met hopen en besloten samen verder re gaan we zijn vorig jaar op vakantie geweest met nog een stel diegene is op vakantie gevallen een zijn heup gebroken ik zou weet ik nog precies 14 nov gesteriliseerd worden maar de afspraak afgezegt een ondanks ik nooit een menstruatie heb voelde ik mee eigen niet lekker kocht een test in december eb ja hoor positief nu ik dit zit te typen ligt mijn zoontje van 11 weekjes bij mama op haar arm te slapen mijn wonder



This thread has been closed from taking new comments.