);

Julianatoren, een leuk dagje uit

Julianatoren, een leuk dagje uit

Bij elke reclame van Julianatoren die voorbij kwam op tv kwam de vraag: “mama, wanneer gaan wij een keer naar Julianatoren?” Het is voor ons echt een eind rijden met een uur en 3 kwartier. De Efteling is voor ons veel dichterbij. Nu diende zich een uitgelezen moment aan. Met een donderdagmiddag en vrijdag vrij, een zonnige dag met 23 graden in het vooruitzicht en nog niet heel NL op vakantie moest het er nu toch echt van komen. Dat ik nog kortingsvouchers had van de Jumbo hielp ook...

We maakten er een echt meidenuitje van met overnachting van donderdag of vrijdag, zodat we gelijk bij de opening van het park aanwezig zouden zijn.

 

Speelweide in het bos Apeldoorn
Speelweide in het bos

Overnachten in Apeldoorn

Dus donderdagmiddag, na de boterham, werden de laatste dingen ingepakt en zijn we naar Apeldoorn vertrokken. De overnachting had ik geregeld in de StayOkay in het bos. Voor €85,- had ik voor ons beiden een overnachting met ontbijt, fietshuur en avondeten geregeld.

De StayOkay ligt in het bos vlakbij de speelweide en het klimbos waar je makkelijk uren kunt vertoeven. Je kunt het lopen vanaf de StayOkay, maar wij namen de fiets. Kinderfietsen zijn verkrijgbaar vanaf een jaar of 6 qua frame grootte. 

Het avondeten in de StayOkay is vers bereid met verse ingrediënten. We hebben heerlijk gegeten met ijsje toe.

De kamer stelt helaas niet zoveel voor. Gelukkig wel een eigen wc en douche. De stapelbedden moet je zelf opmaken. Dochter sliep uitstekend maar deze prinses op de erwt vond het maar moeilijk in slaap komen op dit harde bedje. Maar voor 1 overnachting is het prima te doen. Ontbijt is ook goed en voor ieder wat wils met vers gekookte eitjes, vers gebakken brood dat nog warm was en prima koffie….niet onbelangrijk na zo’n nacht. wink

 

Op naar Julianatoren!

Julia
Even knuffelen met Julia

Om 10.00 uur uitchecken om 10 minuten later bij Julianatoren te arriveren. Op tijd dus om Jul en Julia het park te zien openen om 10.30 uur. (in de zomermaanden na 25 juli is dit een uur eerder)

We zijn van opening tot sluiting gebleven. De shows van Woezel & Pip en Jul & Julia en de ontmoetingen met de hoofdrolspelers naderhand zijn belevenissen die dochter M altijd bij zal blijven. De attracties zijn leuk, divers en uitdagend tot een jaar of 8/9. Die van mij is geen held dus de 8-baan hebben we overgeslagen. “Die doe ik wel als ik 8 ben mama.” Kortom, wij komen dus volgend jaar terug…laugh

Opvallend vond ik, in tegenstelling tot andere pretparken die we bezocht hebben, de sfeer en gezelligheid van het publiek en het personeel, dat naast jongeren uit veel 60+ ers bestaat. De attracties worden voornamelijk door oudere mannen bediend. Eigenlijk draagt dit wat mij betreft bij aan de gemoedelijkheid van het park. Opa helpt jou wel even in het karretje….

Qua eten is er voor ieder wat wils. Zelfs een gezellige toko is centraal gelegen met een mooi overdekt terras. Die van mij wilde echter een broodje knakworst. Nou ben ik ook niet vies van een lekker knakworstje met mosterd, maar deze was geen succes. De worstjes zijn gewoonweg smerig. Lauw met een hard velletje…jakkes! De lekkere panini en de pannenkoek aan het einde van de dag maakte de niet zo goed bevallen lunch weer goed.

Conclusie is, dat dit een zeer geslaagd moeder-dochter uitje was. Zeker eentje om volgend jaar nog eens te doen. En dan gaan we wel in de 8-baan.

mevrouw suikerspin
Met mevrouw Suikerspin

Meer informatie over Julianatoren? Klik hier

 

» Lees hier: tips voor leuke dagjes weg

» Lees hier: Julianatoren en Cas de Ranger

Ga je liever een weekendje naar de Efteling? Check dan dit blog van Karenz over een verblijf in Efteling Bosrijk

 

 

Een dagje strand: dit neem je mee!

Een dagje strand: dit neem je mee!

Met de zomer in volle gang is er niets beter dan een dagje ontspannen op het strand. Soms is het op hete dagen de enige plek waar nog een…

5 manieren om van je tuin een heerlijke relaxplek te maken

5 manieren om van je tuin een heerlijke…

Als je kinderen nog klein zijn, dan staat je tuin vaak in dienst van het kleine grut. Ze moeten er kunnen ravotten en spelen, kunnen glijden…

Wat te doen als je kind niet wil eten: 10 tips

Wat te doen als je kind niet wil…

Wanneer je kind niet wil eten, kan dat als ouder erg vervelend zijn. Je wilt namelijk dat je kind gezond eet en voldoende voedingsstoffen…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 1

  1. Vlijtig Liesje

    jul 14, 2015 at 11:56

    Ik vond dit altijd wel een leuk park. Niet zo enorm groot, maar wel met alles wat bij een pretpark hoort.This thread has been closed from taking new comments.