);

Leuk, een kinderfeestje!

Leuk, een kinderfeestje!

Een kinderfeestje: voor de één een hel, de ander kijkt er al tijden naar uit. Ik ben één van die moeders die er naar uitkijkt en het liefst ook flink uitpakt. Daarmee bedoel ik niet dat ik er bakken met geld tegenaan gooi, maar meer in de details. Ik vind het dan juist leuk om met een klein budget er toch een groot feest van te maken.

Maar wat ga je doen. Je ziet vaak dat ouders kiezen voor de organisatie bij een binnen speeltuin, zwembad etc. Maar het kan nog veel gekker: wat dacht je van een kinderfeestje op de boerderij waarbij een overnachting is inbegrepen. Je logeert dan in een luxe safaritent en krijgt ’s ochtends een echt boerenontbijt.

Persoonlijk ga ik liever voor een thuisfeest, zeker voor de kinderen uit groep 1 t/m 4. Je hebt dan misschien wat meer troep in huis, maar de kinderen vinden het vaak erg leuk. En hou maar eens een koppel van die kleintjes in de gaten. Je kunt zelf creatief aan de slag gaan met het bedenken van spelletjes, maar er is ook heel veel leuks te vinden op het world wide web. Voor je het weet heb je een heel draaiboek compleet.

Maar waar je ook voor kiest, de onderstaande tips kunnen heel nuttig zijn om een feestje in goede banen te leiden. Zo beleven de kinderen er veel plezier aan, maar ook de ouders.

» Lees ook:  Leuke kinderfeestjes voor meiden

 

Tips voor een geslaagd kinderfeestje

Tip 1: nodig niet teveel kindjes uit. Richtlijn kan zijn: de leeftijd van de jarige + 1. Als je toch meer kindjes uitnodigt kijk dan of je het samen met iemand kunt vieren.

Tip 2: zorg ervoor dat een kinderfeestje niet langer duurt dan 3 á 4 uur duurt. Voor kleuters kun je zelfs uitgaan van 2 uur.

Tip 3: volg je eigen weg. Tips zijn altijd welkom, maar uiteindelijk ben jij degene die het feestje in goede banen lijdt.

Tip 4: de jarige staat centraal. Het is zijn/ haar feestje! Hou daar rekening mee

Tip 5: kinderen herinneren zich voornamelijk het einde van het feestje. Zorg ervoor dat het feestje rustig wordt afgesloten.

Tip 6: kleurplaten zorgen voor rust tijdens de drukke momenten. Ze zijn bijvoorbeeld makkelijk als je het eten gaat bereiden.

Tip 7: maak een planning voor de activiteiten. Deze dient als geheugensteuntje, kijk tijdens het feestje hoe het loopt.

Tip 8: houdt belangrijke telefoonnummers bij de hand. Van bijvoorbeeld ouders van de kinderen, huisarts etc.

Tip 9: wanneer je met de kinderen op pad gaat, denk dan aan: een setje schone kleren, paraplu’s, verbanddoos, zorg voor koelcompressen en een mobiele telefoon.

Tip 10: denk aan het maken van foto’s, filmopnamen etc. Leuk voor later is ook het bewaren van de uitnodiging, diploma etc.

Het allerbelangrijkste is dat je het hoofd koel houdt en niet te geregisseerd werkt. Kijk goed waar de kinderen behoefte aan hebben, maar zorg wel voor een gevuld programma. Je kunt beter teveel gepland hebben, dan dat de kinderen zich vervelen. Want verveelde kinderen is de nachtmerrie voor iedere ouder die een huis vol kinderen heeft.

Succes met de planning van jouw kinderfeestje.

Heb je een kinderfeestje voor iets oudere kinderen, dan kan je denken aan een kinderfeestje koken. Want kids zijn gek op bakken en zelf eten maken!

 

Kinderen en social media

Kinderen en social media

Door Margreet. Onze oudste mag zich sinds een aantal weken een groep zevener noemen. Je krijgt dan te maken met kinderen die langzaam omgetoverd…

SKURK: jongenskleding voor boefjes en rebellen

SKURK: jongenskleding voor boefjes…

Als echte jongensmoeder weet ik als geen ander dat het aanbod van jongenskleding niet altijd even groot is. Wanneer je een…

Tips voor onderweg op vakantie

Tips voor onderweg op vakantie

In sommige delen van Nederland is de vakantie al begonnen en voor de rest van Nederland duurt het niet lang meer. Natuurlijk kijk je er naar…

Hoi, ik ben Margreet. Trotse moeder van Damien (*), Daan, Xem en Mees.

Eveneens heb ik altijd een hoofd vol (creatieve) ideeën. Soms lopen mijn gedachten over, maar ik krijg er altijd nieuwe energie van. Ik zal je op de blog meenemen in mijn gedachtegang. Ik ben op mijn best als ik met mijn handen kan werken en mijn creatieve brein de ruimte geef. Ik ben dol op bakken en decoreren van taarten, naaien en heb een voorliefde voor chocolade en natuurlijk mijn jongens. Wil je meer over mij te weten komen, check dan mijn website www.margreetstegeman.nl

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.