);

Sinterklaas is niet voor iedereen een feest

Sinterklaas is niet voor iedereen een feest

Sinterklaas is in zijn stoomboot onderweg, het Sinterklaasjournaal is weer begonnen en Pietje Paniek heeft de toon weer gezet. Mijn dochter zit er weer helemaal in en kijkt hals reikend uit naar zaterdag. De dag dat Sinterklaas arriveert én het moment dat ze haar schoentje mag zetten.

Oh ja, bedacht ik me gisteren. Schoentje zetten. Ik moet daarvoor nog cadeautjes kopen. Ik loop echt vreselijk achter de feiten aan. Maar ja, genoeg leuke webshops op deze website, dus dat gaat wel goed komen.

 

Sinterklaas, het leukste feest dat bestaat

Die dochter van mij vindt Sinterklaas zo’n beetje het leukste dat bestaat, naast haar eigen verjaardag. Ze is nooit bang geweest van zwarte Piet, maar Sinterklaas was altijd leuk van een afstandje. De laatste 2 jaar is ook die haar beste vrind. Zodra Sint in aantocht is en het Sinterklaasjournaal begonnen is, heeft ze weer een nieuwe droomcarrière . Was dat tot voor kort nog popster, danseres of iets in musicals…sinds gisteren is dat net als voorgaande jaren zwarte Piet worden. Want cadeautjes rondbrengen en kindjes blij maken is het mooiste wat bestaat.

 

Sinterklaas, geen feest voor mij

Hierin lijkt ze niets op mij. Ik was als kind als de dood voor Sint en zijn Pieten. Ik kan mij nog herinneren dat ik op de kleuterschool zat en alle kindjes “Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht” zongen en ik achter mijn kleine stoeltje dook zodat ze mij niet konden zien. Ik was zó bang, dat ik dagen van tevoren slecht sliep en pijn in mijn buik had. Mijn ouders vertelden daarom van ellende al zeer vroeg dat het een verklede mijnheer was. Ook met die wetenschap vond ik Sinterklaas alleen leuk op pakjesavond en ook pas nadat het gebonk op de deur toch de buurman bleek en geen Piet was die daar stond te bonken.

Voor mij was Sinterklaas dus geen feest.

» Lees ook: Sinterklaas is eng voor kinderen en wat doe je tegen Sinterklaasstress?

 

Pakjesavond

Voor mijn dochter wel, dus ik probeer het voor haar zo bijzonder mogelijk te maken. Maar de Sinterklaasstress begint bij mij altijd al vroeg. Begin november al loop ik met pakjesavond onder mijn arm te leuren bij familie en vrienden. Pakjesavond, vind ik, moet met een leuke groep gevierd worden. Niets zo sneu als een zak vol pakjes dat voor slechts 1 kind bestemd is. Helaas, dit jaar heb ik geen onderkomen kunnen vinden voor pakjesavond. Geen familie die langs wil/kan komen en geen vrienden waar we bij aan kunnen schuiven. We zijn met z’n drieën.

Heb jij suggesties hoe ik deze avond toch leuk en gezellig kan maken?

» Lees ook: leuke cadeautjes voor in de schoen

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 1

  1. Jantine

    nov 13, 2015 at 09:31

    Je kan om te beginnen er ook een paar pakjes voor papa en mama tussen stoppen, denk ik, en er verder een gezellige avond van maken. Doe een spelletje, misschien vindt ze de sinterklaas-aflevering van Sesamstraat nog leuk? (Ik weet niet hoe kinderachtig die de laatste jaren geworden is ... dus misschien voelt ze zich daar ook wel echt te groot voor hoor), maak warme chocolademelk en bisschopswijn als je dat zelf lust (al mag ze dat nog niet, het huis gaat er wel heel feestelijk/Sinterklazig van ruiken), en misschien heb je 's middags tijd om samen kruidnoten te bakken voor die avond? Zo kan je er met kleine dingen een gezellige avond van maken, hopelijk zonder dat de nadruk ligt op dat ze het enige kind is.



This thread has been closed from taking new comments.