);

Een kleurrijke vlinder knutselen

Een kleurrijke vlinder knutselen

Hebben jullie ook al zo genoten van de eerste zonnestralen van de lente? Alles komt weer in bloei en de kleuren komen weer terug. Tijd om uit onze winterslaap te ontwaken dus. Bij ons kon ook de huiskamer wel weer wat kleur gebruiken. Daarom heb ik afgelopen week weer wat leuke plantenbakken gehaald. Nu alleen nog wat vrolijke versiering, maar dat gaat wel goed komen met deze kleurrijke vlinder, die je zelf kunt knutselen.

 

Vlinder knutselen van ijsstokjes

Gelukkig blijven de raket ijsjes gewoon ;), want de ijsstokjes zijn goed te gebruiken om deze vlinders mee te maken. Verder heb je restjes wol, kralen met een groot gat, chenille draden en een schaar nodig.

 

Zo maak je de vlinder

De vlinder wordt gemaakt door de ijsstokjes kruislings op elkaar te leggen. De wol wikkel je om de stokjes, eerst om beide en daarna omwikkel je de stokjes door een “acht” omwikkeling te maken.

“Tip: knip het eerste draad ruim af en begin met omwikkelen vanaf het midden van het draad. Zo heb je genoeg om beide kanten op te gaan.”

Het leukste is natuurlijk de vlinder in meer kleuren te maken. De draden van de verschillende kleuren maak je aan elkaar vast met een platte knoop. Zorg wel dat de knopen elke keer aan dezelfde kant (achterkant) zitten. Aan het eind hecht je het draad ook af met een knoopje aan de achterkant.

 

Vlinder maken van ijsstokjesVlinder knutselenVlinder maken van ijsstokjes

 

Neem nu het chenille draad en doe dit (in het midden) om de stokjes. Zorg dat er aan de onderkant ook wat chenille draad over is. Schuif hier twee kralen om. Doe aan de bovenkant ook een kraal en krul de uiteinde om. Knip eventueel een stukje af als het chenille draad te lang is. Zo is je vlinder klaar.

 

Geknutselde kleurrijke vlinder

 

“Tip: voor deze kleurrijke vlinder kun je ook heel goed Zpaghetti (of ander textielgaren) met een printje gebruiken.”

 

kleurrijke vlinder van ijsstokjes

 

Hier kun je nog meer leuke DIY's en knutselblogs lezen. Of kijk eens op de pagina Knutselen voor leuke shops met knutselspullen!

 

Zelf een lief tasje maken

Zelf een lief tasje maken

Houdt jouw dochter ook zo van fröbelen en knutselen? Van niets iets maken wat nog bruikbaar is ook? Dan is het harten tasje echt iets voor…

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Zelfgemaakte cadeaus voor de juffen

Deze week is de juffen dag bij Sien op school. Een speciale dag waarbij alle kleuterjuffen hun verjaardag vieren en extra in het zonnetje…

Een sokken popje maken

Een sokken popje maken

Ook midden in de zomer is knutselen erg leuk. Dit keer een wat moeilijkere knutsel voor wat oudere kinderen, een sokken popje. Ik heb er zelf…

Al vanaf een jaar of 4 haakte en breide ik met mijn moeder mee. Het creatief bezig zijn zat er bij mij al jong in. En bij haken en breien is het niet gebleven. Ik knutselde wat af. Toen ik bij een vereniging de kinderentertainment mocht gaan doen, was ik helemaal in mijn sas. Al snel ontstonden bij mij toen de wilde plannen van een eigen bedrijfje op het gebied van knutselen met kinderen. 

In 2013 gooide ik het roer drastisch om. Vanaf dat moment ging ik helemaal voor mijn webwinkel en dus mijn droom. De webwinkel kreeg de naam SienEnCo. Sien is de naam van mijn dochter en Co, haar knuffelkonijn, is de mascotte. De webwinkel werd al snel gevuld met leuke, stoere, grappige knutselpakketten. Daarnaast werden ook de ideeën voor kinderfeesten en workshops al snel uitgewerkt en vormgegeven. 

Reacties 2

 1. Vlijtig Liesje

  apr 08, 2016 at 09:22

  Wat een prachtige vlinder is dat geworden. Ik vind hem echt erg leuk.

  Huisvlijt  1. Gea

   apr 11, 2016 at 07:21

   Wat lief, dank je :).This thread has been closed from taking new comments.