);

Veilig in de zon met UV-werende kleding

Veilig in de zon met UV-werende kleding

Ik ben niet opgegroeid met UV-werende kleding. Ik ben een jaren 70 kind. Een tijd waarin de zon nog werd aanbeden. Een tijd van blote borsten op het Franse strand en van toen een donkerbruin velletje nog werd geassocieerd met gezondheid. Gelukkig had ik een moeder met een heel lichte huid, die heel makkelijk verbrandde. Iets waar ze zelf uiteraard minder gelukkig mee was. Maar het betekende wel, dat wij vroeger altijd erg goed ingesmeerd werden. Verder werden we in onze blote kont in het zand gezet, want je bent hippie of je bent het niet, maar dan wel met een factor 50 ingesmeerd…dat dan weer wel. UV-kleding bestond nog niet.

 

UV-werende kleding ter bescherming

Veel ouders geven hun kind een t-shirtje aan als het op de schoudertjes verbrand is of ter voorkoming van verbranding. Maar wist je dat gewone kleding slechts als een factor (UPF (Ultraviolet Protection Factor) of SPF (Sun Protection Factor)) 15 fungeert? Je kunt dus nog steeds verbranden met gewone kleding aan. Neem maar eens een gewoon luchtige geweven katoenen t-shirtje en houd het tegen het licht. De los geweven stof laat duidelijk zonnestralen door, terwijl UV-werende kleding is gemaakt van zachte kunstvezels en geweven is met een extreme weefdichtheid die dus letterlijk geen zonnestraaltje doorlaat. Daarom is UV-werende kleding vergelijkbaar met een UPF van 50+. Ook wanneer je ermee in het water gaat, behoudt het z’n functie.

Ik wist dit ook niet hoor. Ik sprak met iemand van UV-Fashions op een beurs en dit werd mij uitgelegd. UV-Fashions importeert UV-(bad)kleding uit landen als Amerika, Australië en Nieuw Zeeland, een deel van de wereld waar het % huidkanker patiënten het grootst is en waar UV-kleding al helemaal ingeburgerd is.

Bij UV-kleding had ik altijd een beeld van die soort duikpak-achtige pakjes voor kinderen, die mij heel oncomfortabel leken. Maar ik was onder de indruk! Zoveel keuze heb je in badkleding, maar ook in gewone kleding.

 

UV werende kleding en hoedje

 

Onze favorieten van UV-Fashions

Ik mocht met dochterlief een set uitkiezen om te tonen hoe leuk UV-kleding kan zijn. Marisa draagt hier een blauwe bikini van SnapperRock en hier overheen een tuniek van hetzelfde merk. De hoed, die ook van UV-werend materiaal gemaakt is, maakt het plaatje helemaal compleet. Deze is van Wallaroo. De bikini zit fantastisch en de tuniek is van een heel zacht en luchtig materiaal gemaakt. Hier gaat ze heel veel plezier aan beleven op vakantie in Frankrijk of op het strand met de hopelijk mooie dagen die we krijgen hier in eigen land.

Prijzen: Tuniek € 42,95  /  Bikini € 47,95  /  Zonnehoed € 23,96

 

UV kleding van UV Fashions

 

Belangrijk om te weten over zonschade

Onderzoek heeft aangetoond, dat de meeste zonschade ontstaat in de kinder- en tienertijd. Verbranding op jonge leeftijd tussen de 1 en 5 jaar oud verhoogt de kans op huidkanker op latere leeftijd. De huid van jonge kinderen heeft nog onvoldoende Melanine kunnen opbouwen, waardoor de kans op verbranding groter is dan op latere leeftijd. Smeer daarom je kinderen altijd in met een SPF 50 en geef ze UV-werende kleding, een zonnebril en UV-werende zonnehoed als ze buiten zijn in de zon of spelen op het strand. Hou jonge kinderen zoveel mogelijk in de schaduw.

 

UV bikini Snapper RockShoptegoed van € 50,- winnen bij UV-Fashions!

Ben jij ook overtuigd van het nut van UV-werende kleding? Je kunt nu maar liefst €50,- shoptegoed winnen van UV-Fashions, dé webshop met het meeste aanbod UV-werende kleding en badkleding van Nederland. Wat je hiervoor moet doen?

  • Ga naar onze Facebookpagina, like het actiebericht en reageer hierop
  • Of….like en regram het actiebericht op Instagram met #UVFashions en #4Mama
  • Of… Retweet het actiebericht op Twitter
  • Of… Abonneer je op onze nieuwsbrief en reageer daarna hieronder

Doe je alle 4, dan maak je dus 4x zoveel kans op deze mooie prijs, want dan gaat je naam 4x in de hoge hoed.

Vrijdagmiddag 8 april maken we de winnaar bekend op dit blog.

Succes!

PS: Meer winnen deze week? Check ons blog met alle win-acties tijdens deze FEEST winweek!

Fotografie: Wendy van Wen's Fotografie

EN DE WINNAAR VAN DEZE WIN-ACTIE IS WILMA MEULENDIJKS. WILMA GEFELICITEERD!

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 18

  1. Marian Zw

    apr 01, 2016 at 07:47

    Ik doe heel graag mee. Er staat een zonvakantie op de planning, dus de kindjes kunnen wel goede zonwerende kleding gebruiken. Gedeeld op twitter en facebook. Nieuwsbrief was ik al voor aangemeld.



  2. Kelly

    apr 01, 2016 at 08:11

    Leuke actie! Ik weet zeker dat ik wel iets heel leuks kan vinden voor mijn 2 meiden. Duimen dus maar!



  3. Marjo

    apr 01, 2016 at 11:41

    Wauw wat een gave actie, doe heel graag mee voor mijn dochters, houden allebei van zwemmen zon en strand alleen hun. Huidje niet zo allebei snel zonneuitslag dit zal ons helpen en zien ze er super uit!



  4. Linda Raaijmakers

    apr 02, 2016 at 08:37

    Voor onze tweeling Lucas en Eva heb ik via alle kanalen meegedaan:
    Facebook: https://www.facebook.com/lindavandurenwinacties
    Twitter: https://twitter.com/lindaenbjorn
    Instagram: http://instagram.com/lindaenbjorn



  5. Christa l

    apr 02, 2016 at 10:26

    Hoi ik stond al in je lijst ????



    1. 4Mama

      apr 06, 2016 at 07:24

      Dat kan Christa. Dan ontvang je ook al onze nieuwsbrief.



  6. Alicia Hofman

    apr 02, 2016 at 01:31

    Ik doe graag mee voor mijn meiden, heel fijn voor onze vakantie in het verschiet



  7. Bodil

    apr 04, 2016 at 04:21

    Wat gaaf! Met 2 actieve meiden zou ik heel graag kans maken! Mooi en veilig vele uitjes maken naar het water deze zomer!



  8. Anja Laemers

    apr 05, 2016 at 01:29

    Wat een leuke actie! Heb op instagram gerepost :)



  9. Jens Jensen

    apr 05, 2016 at 09:27

    Het wordt zo vaak vergeten, maar het is zoooo belangrijk... Ik doe graag mee, zodat ik mijn zoontjes goed kan beschermen tegen die nare straling!



  10. Mark Mark

    apr 05, 2016 at 09:49

    Ik doe graag mee voor mijn zoon!



  11. Fleur

    apr 05, 2016 at 11:10

    Ik doe graag mee! Laat de zomer nu maar komen
    Ik heb je winacitie(s) vermeld in mijn wekelijkse blog-winactie overzicht. Telt dat ook mee voor een extra lootje ;D



    1. 4Mama

      apr 06, 2016 at 07:25

      Haha, nee, maar toch bedankt voor je vermelding. Dat wordt uiteraard op prijs gesteld.



  12. Wilma Meulendijks

    apr 05, 2016 at 01:48

    Onze zoon is net uit zijn UV kleding gegroeid en met een zonvakantie in het vooruitzicht is dit een heel welkom cadeau!



    1. 4Mama

      apr 08, 2016 at 07:33

      Wilma, gefeliciteerd jij wint het shoptegoed voor de website van UV-fashions. Van harte gefeliciteerd! Stuur je een mail naar info@website4mama.nl voor je gegevens?



  13. CORINNE DE GRAAF

    apr 05, 2016 at 02:00

    Mooie actie!
    Ons gezin is vaak op strand in de zomer aangezien wij aan zee wonen.
    Ik doe mee voor mijn dochter van 9.



  14. Noortje

    apr 06, 2016 at 04:31

    Zo belangrijk, om hierbij stil te staan nu de zomer eraan komt! Ik gun mijn kindjes een uv-vrije zomer toe!



  15. Nadia

    apr 06, 2016 at 07:01


    Leuke actie! Ik doe graag mee. Ik heb de eerste drie stappen gedaan.



This thread has been closed from taking new comments.